Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΔΑΣ ΟΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗ ΠΟΕ ΟΤΑ



Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
Στις εκλογές στις 27-3-2012 για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΔΑΣ-ΟΤΑ ανακηρύχτηκε πρώτη δύναμη αυξάνοντας τις δυνάμεις της  σε ψήφους-ποσοστά και έδρες εκλέγοντας 2 αντιπροσώπους, έναντι  της ΠΑΣΚΕ η οποία σημαντικά μειωμένη σε ψήφους και σε έδρες κατέλαβε την δεύτερη θέση με 1 αντιπρόσωπο, και 1 της ΑΣΚΕ τρίτης δύναμης.
Ήταν μία μάχη όπου αναδείχτηκε η ανάγκη για αντεπίθεση των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, της πολιτικής του ευρωμονόδρομου, και ενάντια  στα ποιο αξιόπιστα   δεκανίκια τους τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Μελανό σημείο των αρχαιρεσιών η γενικότερη πρακτική της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στον σωματείο μας-όπου με εμπνευστή και πάλι την ΠΑΣΚΕ-ζήτησαν με αίτηση να αποκλειστούν «οι μόνοι και αιώνιοι εχθροί τους» οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι.
Πρόκειται για πρακτική που επιχειρεί να ποινικοποιήσει την ίδια την συνδικαλιστική δράση, αφού ξεφεύγει από τα όρια της ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης, όταν απειλούν για τους συνδικαλιστές που δεν δέχονται την κατηγοριοποίηση των εργαζομένων σε μόνιμους και συμβασιούχους, ποινές με πρόστιμο ύψους 6.000 (έξι) χιλιάδες € και προσωπική κράτηση ενός έτους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους την μέρα που θα σέρνονται στα δικαστήρια οι εργαζόμενοι του σωματείου μας γιατί έκαναν το αυτονόητο, να έχουν μέλη τους με πλήρη δικαιώματα όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, δηλαδή και τους συμβασιούχους, όλοι οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στα δικαστήρια εκφράζοντας την συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο σωματείο, καταδικάζοντας τις διασπαστικές ενέργειες που θέλουν να διαχωρίσουν τους εργαζόμενους.
Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εργαζόμενους που εμπιστεύθηκαν να δώσουν την μάχη μαζί με την παράταξη της ΔΑΣ-ΟΤΑ, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ.
Τους εγγυόμαστε ότι θέλουμε-μπορούμε και θα φτάσουμε μαζί μέχρι το τέλος κάθε αγώνα προς όφελος των εργαζομένων στους ΟΤΑ.
         
                                                           Δ.Α.Σ – Ο.Τ.Α ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου