Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Δελτίο Τύπου του Π.Α.ΜΕ. για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών

Δελτίο Τύπου

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, φυλακές, που δημιουργεί η Κυβέρνηση  δεν θα λύσουν το πρόβλημα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης.

    Αμέσως μετά τα μέτρα σκούπα για το κέντρο της Αθήνας, που ανακοίνωσε ο νέος  Υπουργός προστασίας του πολίτη, έσπευσε η κυβέρνηση να εξαγγείλει, την ίδρυση 30 νέων κέντρων κράτησης σε όλη την Ελλάδα. Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου με τη σύμφωνη γνώμη ή την ανοχή των κομμάτων  της πλουτοκρατίας και περιφερειαρχών, εξαπολύει νέα επίθεση σε χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίζονται να επιβιώσουν περνώντας τα σύνορα χωρίς χαρτιά και προσπαθεί να τους φορτώσει την ευθύνη για όλα τα δεινά της εργατικής τάξης, ανεργία, φτώχεια, εγκληματικότητα, διακίνηση ναρκωτικών.
Οι  ανακοινώσεις που έκανε ο υπουργός  Μ. Χρυσοχοΐδης για τους κατατρεγμένους που συλλαμβάνονται είτε στα σύνορα από το ΦΡΟΝΤΕΧ, είτε στο κέντρο της Αθήνας, είναι αποκαλυπτικές.  
Τα καθημερινά πτώματα μεταναστών και προσφύγων που ξεβράζονται στον Έβρο και στα παράλια της Ελλάδας, οι θάνατοι από κρυοπαγήματα, από πείνα, πεζοπορία, δεν απασχολούν τη συγκυβέρνηση. Αυτό που την απασχολεί είναι πως θα ξεγλιστράει από τις ευθύνες της, θα δημιουργεί ψεύτικες εντυπώσεις για τα μέτρα που παίρνει και θα υλοποιεί απαρέγκλιτα τις ευρωπαϊκές οδηγίες για την καπιταλιστική κερδοφορία.
Για να χρυσώσει το χάπι δε διστάζει να τάζει θέσεις εργασίας στους άνεργους του νομού Κοζάνης ή άλλων περιοχών που θερίζει η ανεργία και την ίδια στιγμή να παραδίδει τη φύλαξη των “θηραμάτων” της σε ιδιωτικές εταιρείες που θα προσλαμβάνουν με 200 και 300 ευρώ. Μετατρέπει σε κέντρα κράτησης, παλιά ακατάλληλα στρατόπεδα για να


 φιλοξενήσει όπως ισχυρίζεται τους μετανάστες. Η αλήθεια είναι ότι σχεδιάζει φυλακές ύψιστης ασφάλειας με τριπλά συρματοπλέγματα που δεν θα κρατούν εγκληματίες, αλλά κυνηγημένους από τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ιμπεριαλιστική θηριωδία λαούς που η μοναδική τους παρανομία θα είναι ότι πιάστηκαν χωρίς χαρτιά. Χαρτιά που στο κάτω  κάτω, μπορεί να τους προμηθεύσει η ίδια η κυβέρνηση και είτε να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τη χώρα που επιθυμούν, είτε να εργαστούν στη χώρα μας νόμιμα. Βολεύει όμως την κυβέρνησης και τα κόμματα της πλουτοκρατίας που την υπηρετούν να κρατούν φυλακισμένους για 18 μήνες και έπειτα να τους απελαύνουν, αθώους μετανάστες και πρόσφυγες παρά να αθετήσουν τη συνθήκη ΣΕΓΚΕΝ και τον κανονισμό του Δουβλίνου ΙΙ που υπέγραψαν
Η επίθεση στους μετανάστες και πρόσφυγες αποτελεί πλευρά της γενικότερης επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζόμενων, ντόπιων και ξένων. Το σάρωμα που γίνεται στο κέντρο της Αθήνας είναι για να στηριχθεί η προσπάθεια Καμίνη και Κυβέρνησης να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις, να παραδοθεί το κέντρο της Αθήνας άσπιλο και αμόλυντο στα σαγόνια των πολυεθνικών και των κερδοσκόπων και όχι για να βοηθηθούν οι μικρομαγαζάτορες που αφανίζονται από την αντιλαϊκή πολιτική και οι κάτοικοι της περιοχής.
Καλούμε τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τους Έλληνες εργάτες,
Να ξεσκεπάζουν τους πραγματικούς στόχους της κυβέρνησης που υπηρετεί την πλουτοκρατία και τα μονοπώλια, της κυβέρνησης που υλοποιεί τις οδηγίες των καπιταλιστών. Με φράχτες, FRONTEX και στρατόπεδα φυλακές, δεν σταματάνε οι λαοί που βρίσκονται σε απόγνωση να επιλέγουν το δρόμο της προσφυγιάς και του οικονομικού μετανάστη. Τα στρατόπεδα τα δημιουργούν οι ίδιοι που ευθύνονται για τη μαζική μετανάστευση και Ελλήνων εργαζομένων.
Η επιλογή μας πρέπει να είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τους Ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, η κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία, ο εργατικός λαϊκός έλεγχος, το χτύπημα του δουλεμπορίου, της μαύρης εργασίας, της πορνείας, της ναρκοκουλτούρας.
Πρέπει να τιμωρήσουμε αυτούς που πραγματικά ευθύνονται  για τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα που βυθίζουν ντόπιους και ξένους εργάτες στο φόβο και την ανασφάλεια.
Το ΠΑΜΕ στηρίζει τον αγώνα Ελλήνων, Μεταναστών και Προσφύγων για:
Να ματαιωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης- φυλάκισης μεταναστών.
Δημιουργία ανοιχτών κέντρων με ανθρώπινους και αξιοπρεπείς κρατικούς χώρους φιλοξενίας στα σημεία που μπαίνουν οι μετανάστες - πρόσφυγες, για να περιθάλπονται – σιτίζονται, στεγάζονται, θα λαμβάνουν νομική αρωγή και διερμηνεία, μέχρι να δοθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, για να συνεχίζουν το ταξίδι τους.
Ανυπακοή στη Συνθήκη Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλίνο ΙΙ της ΕΕ.
Να υπάρχει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.
Να δίνονται τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα νομιμοποίησης σε όλους για να μπορούν να πάνε στις χώρες προορισμού.
Να δοθεί άσυλο ή ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και σε όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων πολέμων και σε όσους το δικαιούνται.
Αυστηρή εφαρμογή των εργασιακών δικαιωμάτων όσων μεταναστών - προσφύγων ζουν και δουλεύουν στη χώρα μας. Εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των κλαδικών Συμβάσεων για όσους έρχονται με εταιρείες ενοικίασης προσωπικού (δουλεμπόριο) και την οδηγία Μπολκεστάιν από την ΕΕ.
Να αναγνωριστούν κοινωνικά, δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες.
Να εγγραφούν στα δημοτολόγια τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Να νομιμοποιηθούν χωρίς όρους και περιορισμούς όσα παιδιά ενηλικιώνονται και να δοθεί ιθαγένεια σε όσους το επιθυμούν.
Να σταματήσει η χώρα μας να συμμετέχει σε επεμβάσεις σε ξένες χώρες. Για να επιστρέψουν οι μετανάστες - πρόσφυγες στις πατρίδες τους, πρέπει να φύγουν οι Έλληνες φαντάροι και όλοι οι στρατοί κατοχής από τις χώρες τους. Να σταματήσουν να  λεηλατούν τον πλούτο αυτών των χωρών, ενώ οι λαοί τους πεθαίνουν από την πείνα.
Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου