Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ



Σωματείο Εργαζομένων                                     
στους Ο.Τ.Α  Α΄ βαθμού                                                                  Πρέβεζα , 04-03-2014
των Δήμων Ν. Πρέβεζας                                                                 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Τρίτη 4 Μάρτη εκδικάστηκε στα δικαστήρια Πρέβεζας η αγωγή με την οποία οι σχολικοί φύλακες του Δήμου Πρέβεζας ζητούν να καταργηθεί η απόφαση με την οποία έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς και τα ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία οι εργαζόμενοι ζητούν να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους μέχρις ότου να τελεσιδικήσει η παραπάνω αγωγή.
Η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα αναμένεται να εκδοθεί μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, ενώ η αντίστοιχη για την αγωγή, μέσα στο επόμενο δίμηνο.
Έξω από το δικαστήριο, αλλά και εντός του χώρου που γινόταν η εκδίκαση των υποθέσεων, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση με πρωτοβουλία του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στους Δήμους του Νομού Πρέβεζας το οποίο είχε προκηρύξει δίωρη στάση εργασίας για τις ώρες που εκδικαζόταν η αγωγή και τα ασφαλιστικά μέτρα.
Στο πλευρό των συναδέλφων βρέθηκαν τα μέλη του ΔΣ του σωματείου, συνάδελφοί τους στο Δήμο Πρέβεζας καθώς και μέλη πολλών άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων της πόλης, οι οποίοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας ενάντια στις διαθεσιμότητες, ενάντια στις απολύσεις, στον αγώνα τους για το δικαίωμα που έχει ο κάθε άνθρωπος για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μια ζωή με αξιοπρέπεια για αυτόν και την οικογένειά του.
Καλούμε όλου τους εργαζόμενους στους Δήμους του Νομού Πρέβεζας να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα. Να συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο μας για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα μαχητικό πόλο αντίστασης και να παλέψουμε ενιαία για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Να ξεπεράσουν τις όποιες αυταπάτες έχουν ότι, μέσα από τα δικαστήρια και την αστική δικαιοσύνη, την οποία η άρχουσα τάξη την προσαρμόζει όπως θέλει ανάλογα με τα συμφέροντά της την κάθε χρονική στιγμή, μπορεί να υπάρξει ουσιαστική λύση στα προβλήματά τους. Η πραγματική και η μόνη ουσιαστική μάχη δίνεται καθημερινά στους χώρους δουλειάς και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, τίποτα δεν πρόκειται να κερδηθεί, αν εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν πάρουμε την υπόθεση του αγώνα μας στα χέρια μας, αν δεν σηκωθούμε όρθιοι να αναμετρηθούμε με κυβέρνηση, Δημοτικές Αρχές, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, κεφάλαιο και όλους όσους μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους.


   

     Ο Πρόεδρος                                                                       Η Γραμματέας



Μισηρλής Γεώργιος                                                            Ζουρουφίδου Μαρία





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου