Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-Ανακοινώσεις για σχολικούς φύλακες & παιδικούς σταθμούς








ΠΕΜΠΤΗ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
ü                  Να ανακληθεί το αυξημένο ωράριο κατά 10 ώρες την εβδομάδα. Όχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, όχι στα ελαστικά ωράρια.
ü                  Κάλυψη όλων των αναγκών με μόνιμο προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα
            Την Πέμπτη  13 Φλεβάρη, εκδικάζεται η προσφυγή για την αύξηση του ωραρίου εργασίας των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς. Η αύξηση του ωραρίου εργασίας ήρθε μαζί με τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα, της δραματικής μείωσης των μισθών, της κατάργησης της μονιμότητας στην εργασία, της διαθεσιμότητας, των απολύσεων, της υποχρηματοδότησης των ΟΤΑ, της ανταποδοτικότητας στις υπηρεσίες των Δήμων, κ.α.
            Όλο το προηγούμενο διάστημα, Δήμαρχοι, Κυβέρνηση, πλουτοκρατία και Ευρωπαϊκή Ένωση κλιμάκωσαν τον πόλεμο απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
            Έκλεισαν τμήματα, συγχώνευσαν Παιδικούς Σταθμούς, έμπασαν μέσα τις ΚΟΙΝΣΕΠ, μετέτρεψαν κοινωνικές δομές σε “κοινωφελείς επιχειρήσεις”, αύξησαν τα τροφεία, έβαλαν κριτήρια “κόστους-οφέλους” στη λειτουργία τους. Έφτασαν να διώχνουν παιδιά από Παιδικούς Σταθμούς γιατί οι γονείς τους χρωστούσαν τροφεία!!
            Γι’ αυτό εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς και γονείς πρέπει να δώσουμε από κοινού τη μάχη, να σταθούμε απέναντι σ' αυτούς, που τσαλαπατούν τα δικαιώματά μας, που δεν υπολογίζουν τις ανάγκες μας και να παλέψουμε για:
  • Σύγχρονους, ασφαλείς, Δημόσιους και δωρεάν Παιδικούς Σταθμούς, χωρίς τροφεία και 
  •  
  • ανταποδοτικότητα, που να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών Ελλήνων και μεταναστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Να ενοικιαστούν και να διαμορφωθούν κατάλληλα κτίρια για την άμεση αντιμετώπιση των αναγκών.
  • Πλήρη χρηματοδότηση των Δήμων και των Υπηρεσιών τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, με αιχμή τις κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικούς σταθμούς κλπ), από τον κρατικό προϋπολογισμό, και τη φορολόγηση του κεφαλαίου, αξιοποίηση από ευρωπαϊκούς πόρους που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των ΟΤΑ. Όχι στις ΚΟΙΝΣΕΠ, που εισβάλλουν στους Παιδικούς Σταθμούς και σε άλλες υπηρεσίες των ΟΤΑ.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με μισθούς και δικαιώματα, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
                                                                                                                             
Πρέβεζα 12-2-2014






ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ
ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ

Στηρίζουμε την πανελλαδική κινητοποίηση των σχολικών φυλάκων (13 και 14/2/2014).   Με την αυτοκινητοπομπή τους από την Αλεξανδρούπολη ως την Αθήνα δείχνουν την αποφασιστικότητά τους να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στις διαθεσιμότητες, ενάντια στις απολύσεις, τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλειά, στη ζωή με αξιοπρέπεια.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
            Το «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΖΩΗΣ, ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» δείχνει καθημερινά ότι γίνεται όλο και πιο κατανοητό πως για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας χρειάζεται και ρήξη και ανατροπή.
Ρήξη με τη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που οδηγεί εργαζόμενους σε  διαθεσιμότητα – απόλυση.
Ρήξη με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σπέρνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση, που χτυπά για λογαριασμό του κεφαλαίου τη σταθερή δουλειά, αντικαθιστά τις μόνιμες θέσεις εργασίας με ελαστικές, περιορισμένης διάρκειας, που ληστεύει το ΕΦΑΠΑΞ, που αφήνει αρρώστους χωρίς γιατρούς και φάρμακα, παιδιά νηστικά στα σχολεία, κ.α.
Χρειάζεται ανατροπή αυτής της πολιτικής που μας θέλει φτηνούς, μισοάνεργους ή μισοεργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που προχωρά για την κάλυψη των αναγκών σε προσλήψεις εργαζομένων μέσα από τα πεντάμηνα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας (προσλήψεις 1.050 επιστατών για τη φύλαξη των δημοσίων σχολείων), των 490 και 427 ευρώ μισθό.
            Το «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΖΩΗΣ, ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» δείχνει ότι καθημερινά γίνεται όλο και πιο κατανοητό ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, τίποτα δεν πρόκειται να κερδηθεί, αν εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν πάρουμε την υπόθεση του αγώνα μας στα χέρια μας, αν δεν σηκωθούμε όρθιοι να αναμετρηθούμε με κυβέρνηση, Δημοτικές Αρχές, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, κεφάλαιο και όλους όσους μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους.
 Οργανώνουμε την πάλη μας απέναντι στους εκμεταλλευτές μας, και διεκδικούμε :
·                     να σταματήσουν όλες οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις
·                     να επανατοποθετηθούν όλοι οι σχολικοί φύλακες στα σχολεία.
·                     να μην εκχωρηθεί η αρμοδιότητα της φύλαξης των δημόσιων σχολείων σε ιδιωτικές ή άλλες «κοινωνικοσυνεταιριστικές» εταιρείες. Όχι στην επιχειρηματική δράση των ΟΤΑ.
·                     Όχι στα πεντάμηνα Προγράμματα που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους.
·                      να αναγνωριστεί ασφαλιστικάσυνταξιοδοτικά η προϋπηρεσία που είχαν οι σχολικοί φύλακες (πέντε περίπου χρόνια με συμβάσεις).

ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ

Πρέβεζα 12-2-2014

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου