Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ






Σοβαρά τραυματίστηκε εργάτης που εργάζονταν σε χοιροστάσιο στον Ωρωπό Πρέβεζας.  
Ο τραυματισμός είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, της έλλειψης μέτρων ασφαλείας και της ελλιπούς συντήρησης.
Οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, για άλλη μια φορά τονίζουν πως η συνειδητή απαξίωση των εγκαταστάσεων στους  τόπους δουλειάς , παράλληλα με την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο ,καθιστά καθημερινό εφιάλτη των εργαζομένων το κίνδυνο ατυχήματος.
Για αυτές τις συνθήκες που επικρατούν στους χώρους εργασίας μεγάλη ευθύνη έχουν οι κυβερνήσεις που με διαδοχικά μέτρα έχουν αποδιοργανώσει τους ήδη ελλιπείς ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Τα συχνά ατυχήματα στους χώρους δουλειάς δεν είναι τυχαία. Γίνονται γιατί οι συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων αντιμετωπίζονται ως κόστος από τους 


επιχειρηματίες
Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν καλά πως πρέπει να διεκδικήσουν μαζί με τις ταξικές δυνάμεις με το ΠΑΜΕ την εξασφάλιση των σύγχρονων ασφαλών συνθηκών εργασίας.
Στην κατεύθυνση αυτή να συνεχίσουν  να διεκδικούν και να οργανώνουν τον αγώνα τους και το επόμενο διάστημα, για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους αλλά και την ίδια τους τη ζωή.
Να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους κόντρα στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που συνθλίβει τη ζωή της εργατικής τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου