Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ


ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ
ΠΕΜΠΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΛΟΥΡΟΣ    16:00-20:00 ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΝΑΛΛΑΚΙ 11:00-19:00 ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΡΕΒΕΖΑ    11:00-19:00 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ  11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΡΕΒΕΖΑ  16:00-20:00 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Συνάδελφοι –συναδέλφισες                                                                                                                             Οι συνταξιούχοι της χώρας έχουν υποστεί βίαιη φτωχοποίηση και οδηγούνται στην εξαθλίωση, από την εφαρμογή των πιο βάρβαρων, αντισυνταξιουχικών, αντιλαϊκών πολιτικών και αποφάσεων όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής, στο όνομα του χρέους, της καπιταλιστικής κρίσης, της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης.                            
 Μιας κρίσης του συστήματος που καμιά ευθύνη δεν έχουμε έχοντας πληρώσει μέχρι κεραίας τις υποχρεώσεις μας
Συνεχίζεται η σφοδρή επίθεση σε όλα τα επίπεδα της ζωής των συνταξιούχων από τη συγκυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ενωση προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου . Οι χιλιάδες συνταξιούχοι κάθε μέρα που περνάει βλέπουν τις πενιχρές τους συντάξεις να μειώνονται και άλλο, για να έχουν περίθαλψη βάζουν βαθιά το χέρι 


στην τσέπη επειδή ο ΕΟΠΥΥ σταδιακά μετατρέπεται σε ντίλερ των ιδιωτικών συμφερόντων στην Υγεία,
Στην εξαθλίωση έχουν οδηγηθεί από τις  ανατροπές στη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και τις επαναλαμβανόμενες αιματηρές περικοπές στις συντάξεις, που κλιμακώθηκαν τα τελευταία χρόνια.
Οι κύριες και οι επικουρικές μας συντάξεις, καθώς και άλλες παροχές, που τις πληρώσαμε με το αίμα μας, περικόπηκαν ή καταργήθηκαν. Στις κύριες και επικουρικές συντάξεις έγιναν πέντε φορές μειώσεις σε ποσοστά μέχρι και 35% στις κύριες, και μέχρι 55% οι δεύτερες. Τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων καθώς και το επίδομα του καλοκαιριού καταργήθηκαν. Μαζί τους σφαγιάσθηκαν οι αναπηρικές συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές.
Το γκρέμισμα των συντάξεων ακολουθεί παράλληλη πορεία με την καθίζηση και των εσόδων του ΙΚΑ, εξαιτίας της διαρκώς διογκούμενης εισφοροδιαφυγής των επιχειρήσεων, της αύξησης της ανεργίας και της μείωσης των εργατικών μισθών.
Διαμορφώνουν μια νέα πραγματικότητα, σε βάρος των συνταξιούχων είναι οι περικοπές στο ΕΚΑΣ, το οποίο μάλιστα από το 2014 θα δίνεται πλέον μόνο σε όσους έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους. Με δεδομένο, ότι το ΕΚΑΣ (που έπρεπε να δοθεί σαν αύξηση και όχι σαν επίδομα) το παίρνουν συνταξιούχοι που έχουν χαμηλές συντάξεις και με δεδομένες τις περικοπές (μέχρι και 240 ευρώ η πρώτη κατηγορία του ΕΚΑΣ) πολλοί συνταξιούχοι θα βρεθούν σε τραγική κατάσταση.                                                                               
     Οι τεράστιες περικοπές στην υγεία, τα φάρμακα, η υποχρεωτική πληρωμή με την αύξηση των ποσοστών συμμετοχής μας στα φάρμακα, σε υπηρεσίες υγείας και εξετάσεων από την μια, το κλείσιμο οι συγχωνεύσεις εκατοντάδων δημόσιων μονάδων υγειονομικής νοσοκομειακής περίθαλψης, θεραπευτηρίων, κέντρων υγείας κτλ, από την άλλη, μαζί με τις τεράστιες ελλείψεις γιατρών νοσηλευτικού επιστημονικού ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και βασικού υγειονομικού υλικού, υποβαθμίζουν και κάνουν αδύνατη την πρόσβαση εκατομμυρίων ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, στα φάρμακα, στην ιατροφαρμακευτική νοσοκομειακή περίθαλψη.
 Η δυσλειτουργία του ΕΟΠΥΥ και οι περικοπές του, που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομ. ευρώ καλούνται να τις πληρώσουν με τις πενιχρές συντάξεις τους και τους πενιχρούς μισθούς ασφαλισμένοι.                                                                                                       Όλα τα παραπάνω μέτρα οδηγούν τη δημόσια υγεία στην ιδιωτική με τραγικά σε βάρος μας αποτελέσματα. Βρισκόμαστε κυριολεκτικά σε απελπιστική θέση.
Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι συνταξιούχοι που έχουν υποστεί όλα τα δεινά της καπιταλιστικής κρίσης, όπως άλλωστε και όλος ο λαός, δεν έχουν ανάγκη από διακοπές έστω και τις πέντε μέρες που προσφέρει ο ΟΑΕΔ και τους εξαίρεσε από το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού, δείχνοντας έτσι τη "στοργή" της στην "τρίτη" ηλικία.                
  Πληρώσαμε και πληρώνουμε μια ζωή για τέτοιου και άλλου είδους παροχές, όμως συνεχώς διαπιστώνουμε ότι οι συντάξεις μας συρρικνώνονται και το μέλλον τους είναι αβέβαιο, αλλά και πετιόμαστε έξω από προγράμματα που ανακουφίζουν τη ζωή μας είτε αυτά λέγονται Δελτία Θεραπευτικά και Λουτροθεραπεία, είτε αυτά του κοινωνικού τουρισμού από ΟΑΕΔ και ΕΟΤ που τόσο ανάγκη τα έχουμε και λόγω ηλικίας… Επιβεβαιώνοντας έτσι τη θεωρία της περί κόστους γήρανσης!!
Μας έφτασαν στη φτώχεια, στην εξαθλίωση με τη φοροκαταιγίδα, με τα μέτρα περικοπών των συντάξεών μας, με το ότι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πληρώνεται.                                                        
  Οι συνταξιούχοι βρίσκονται πραγματικά, μαζί με την εργατική - λαϊκή οικογένεια, στην εξαθλίωση. Επομένως, ο αγώνας μας γίνεται γι' αυτό ακριβώς, για να αποκρούσουμε τις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές, να δυναμώσουμε μαζί το συνταξιουχικό και το εργατικό κίνημα για να δώσουν την απάντηση που χρειάζεται.                                                                                            
  Αυτές οι αντιλαϊκές εντολές των οικονομικών κέντρων του κεφαλαίου,της ΕΕ ,προς τη συγκυβέρνηση πρέπει να ακυρωθούν στην πράξη από το κίνημα των συνταξιούχων, των εργαζομένων, του φτωχού λαού και σ’ αυτή την κατεύθυνση πρέπει να αγωνιστούν όλοι οι συνταξιούχοι και τα σωματεία τους                                                                                                         
   Η απάντηση πρέπει να είναι μία: Ο λαός, η εργατική τάξη, ενωμένος για την ανατροπή των πολιτικών του κεφαλαίου, της ΕΕ που μας έχουν φτάσει στην πείνα, στη δυστυχία, στη χειροτέρευση της ζωής μας».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου