Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ «"ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ"



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

«"ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ"
    Καταδικάζουμε το δολοφονικό χτύπημα μιας άνανδρης ομάδας θρασύδειλων φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής σε κομμουνιστές εργάτες, μέλη και στελέχη των ταξικών σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης ,τα μεσάνυχτα στις 12 Σεπτέμβρη.
    Το χτύπημα αυτό καθρεφτίζει το μίσος της Χρυσής Αυγής για τους εργάτες, για τη φτωχολογιά, για τους ανέργους. Για κάθε έναν που υποφέρει και δε σκύβει το κεφάλι σε ένα ξεροκόμματο των αφεντικών. Για κάθε εργάτη που κρατά την αξιοπρέπειά του και παλεύει για να έχει ικανοποιητικό μεροκάματο, ένα πιάτο φαΐ για την οικογένεια του, σχολειό για το παιδί του. Για να μπορεί να αντικρίζει στα μάτια τους συναδέλφους του και την οικογένεια. Γι’ αυτό είναι καρφί στο μάτι των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων η δράση των ταξικών σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Είναι αυτοί που πριν ένα μήνα, μες στο κατακαλόκαιρο, απειλούσαν ότι το απόστημα των αγώνων και του ΠΑΜΕ πρέπει να σπάσει στη Ζώνη. Αυτοί που μεθοδεύουν τη συγκρότηση εργοδοτικού σωματείου για να στέλνουν τους εργάτες για δουλειά χωρίς σύμβαση, χωρίς μέτρα ασφάλειας, χωρίς ωράριο. Την ίδια στιγμή που ψηφίζουν με χέρια και με πόδια τις φοροαπαλλαγές στα μονοπώλια και τους εφοπλιστές.
    Αποδείχτηκε ότι τα ανδρείκελα του φασισμού, της Χρυσής Αυγής αποτελούν τη "σιδερένια γροθιά" του κεφαλαίου. Υπηρετούν το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, 


για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Οι φασίστες θέλουν να γίνει όλη η Ελλάδα μία Μανωλάδα. Βάζουν πλάτες για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα. Γι’ αυτό απειλούν μόνο τους εργάτες, ενώ στ’ αφεντικά κάθονται σούζα.
    Η εργατική τάξη έχει αστείρευτη δύναμη όχι μόνο να σαρώσει αυτές τις συμμορίες, αλλά να ανατρέψει όλη την αντεργατική λαίλαπα.
    Κανείς μόνο του στην κρίση. Κανείς μόνος του στις επιθέσεις των νταήδων της εργοδοσίας. Οργανωμένα τους αντιμετωπίζουμε και τους απομονώνουμε. Τους τοποθετούμε εκεί που πραγματικά τους ανήκει, στο περιθώριο. Οργανώνουμε την πάλη απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα. Απλώνουμε το χέρι σε κάθε εργαζόμενο που υποφέρει. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στα φασιστοειδή και στην τάξη που υπηρετούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου