Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΜΕ Επιτροπή Πρέβεζας-ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ ΣΤΙΣ 7:30μμ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9/9 7:30μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Να μην περάσει το νομοσχέδιο που τσακίζει τη μόρφωση των παιδιών.
  Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά. Μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους!
                              Καμία απόλυση-διαθεσιμότητα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η επίθεση ενάντια στο λαό δυναμώνει, ενώ τα τύμπανα του πολέμου ηχούν για μια ακόμα φορά. ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε., με τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης, ετοιμάζονται να μακελέψουν και το συριακό λαό, χρησιμοποιώντας άλλη μια φορά σαν πρόσχημα τη προβοκατόρικη χρήση χημικών όπλων. Μπλέκουν το λαό μας σ’ ένα επικίνδυνο κουβάρι αντιθέσεων και ανταγωνισμών μεταξύ των μονοπωλίων για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Την ίδια ώρα, η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να περάσει καινούργιο νομοσχέδιο για το «νέο Λύκειο» και το «νέο Επαγγελματικό Λύκειο». Παράλληλα έστειλε μέσα στο καλοκαίρι πάνω από 2000 χιλιάδες εκπαιδευτικούς στη διαθεσιμότητα-ανεργία.
Η παιδεία συνάδελφοι είναι ζήτημα που αφορά πρωταρχικά το λαό και όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Γι’ αυτό και η επιτροπή Πρέβεζας του ΠΑΜΕ καλεί όλο το λαό τα σωματεία, τους συλλόγους, μαζί να παλέψουν και να αντιταχθούν σε κοινό μέτωπο στο νέο νομοσχέδιο. Το νέο νομοσχέδιο που είναι κυριολεκτικά ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών, σε βάρος των εκπαιδευτικών και της λαϊκής οικογένειας.
Πρέπει να σημάνει συναγερμός! Πρέπει να ξεσηκωθούμε!
Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές να παλέψουμε για να μείνει το νομοσχέδιο στα χαρτιά, να μην περάσει το έκτρωμα που καθιερώνει τη παιδική και ανήλικη εργασία!
Με το νομοσχέδιο αυτό:
·         Χτυπούν παραπέρα το δικαίωμα στη γενική μόρφωση
·         Μετατρέπουν το Λύκειο σε ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο, που δένεται ασφυκτικά με την πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο. Για να περάσει ένα παιδί στο Πανεπιστήμιο, θα πρέπει να δώσει 4 (!) φορές πανελλαδικές εξετάσεις.


·         Ταΐζουν κυριολεκτικά τα φροντιστήρια και την παραπαιδεία. Τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, τα παιδιά των ανέργων πετιούνται έξω από το Λύκειο, σπρώχνονται στην ψευτοκατάρτιση.
·         Στέλνουν τα παιδιά στη τσάμπα εργασία με μεροκάματο μόλις 9 ευρώ τη μέρα.
·         Εισάγουν στο σχολείο τις προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), τα 5μηνα, με μισθό μόλις 400 ευρώ το μήνα. Βάζουν μπουρλότο στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Οι εξελίξεις αυτές δεν αποτελούν κεραυνό «εν αιθρία». Το σχολείο που χτίζουν είναι το σχολείο που έχουν ανάγκη οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για ένα φτηνό, ευέλικτο, αλλά και υπάκουο εργατικό δυναμικό. Είναι το σχολείο της Ε.Ε. Αποτελεί συνέχεια των αλλαγών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, που έφερε ο λεγόμενος «νόμος Διαμαντοπούλου». Δεν απορρέει από το «Μνημόνιο», όπως διακηρύσσει αποπροσανατολιστικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι ανατροπές στο σχολείο βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση με τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, την κατάργηση του κατώτερου μισθού και των Συλλογικών Συμβάσεων. Υπηρετούν το στόχο της κερδοφορίας των μονοπωλίων.
Αυτό είναι το «νέο σχολείο».
Της ημιμάθειας, της απλήρωτης δουλειάς, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και των χορηγών, της παιδικής εργασίας.

Συνάδελφοι συναδέλφισσες
Η «κινητικότητα» των μαθητών, δηλαδή η βίαιη απώθησή τους έξω από το Λύκειο και το ΕΠΑΛ, προϋποθέτει και την «κινητικότητα» των εκπαιδευτικών, το ξεθεμελίωμα της μονιμότητας.
Να γιατί προωθούνται η κινητικότητα, η κατάργηση της οργανικότητας, οι απολύσεις.
Προσαρμόζουν το σχολείο, όλο το Δημόσιο Τομέα, ώστε να υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα, τα κέρδη των βιομηχάνων και των εφοπλιστών.
Στη βάση αυτή, ετοιμάζουν νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, νέο χτύπημα του εφάπαξ, νέα χαράτσια, σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις.
Για να σώσουν τα κέρδη των τραπεζιτών, ετοιμάζονται να βγάλουν στο σφυρί τα σπίτια του κοσμάκη, αφήνουν τα σχολεία χωρίς χρήματα, χωρίς εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες και φύλαξη.
Δεν πάει άλλο! Τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία.
Ενότητα κι αγώνας για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων των παιδιών στην ολόπλευρη μόρφωση, στη Βασική-Γενική Εκπαίδευση. Ενάντια στο σκοταδισμό και το αντιδραστικό περιεχόμενο των αναλυτικών προγραμμάτων, στην υποβάθμιση και τους ταξικούς φραγμούς, την επιχειρηματική δραστηριότητα στην εκπαίδευση. Ενότητα κι αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης κι όχι για ένα άλλο μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης και της εξουσίας των μονοπωλίων, εντός των τειχών της Ε.Ε. Στη βάση αυτή, ανασύνταξη και αντεπίθεση του κινήματος.
Με ένα τέτοιο κίνημα, με ένα τέτοιο προσανατολισμό, μπορούσαμε και μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δίκαια αιτήματά μας ενάντια στις ελαστικές μορφές εργασίας, στις υποχρεωτικές μετατάξεις, τις χιλιάδες απολύσεις, το κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή, το νέο αντιδραστικό πειθαρχικό δίκαιο.
Αυτή η ενότητα, πάνω σε αυτό το περιεχόμενο, είναι όχημα και ασπίδα για το κίνημά μας. Με αυτό τον προσανατολισμό μπορεί το κίνημα των εκπαιδευτικών να βρει στήριξη από τους εργαζόμενους γονείς, από τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Να γίνει αποτελεσματικό, να στριμώξει την κυβέρνηση, να φέρει νίκες. Απαιτούμε:
·         Ν' αποσυρθεί το νομοσχέδιο που σφαγιάζει τη ζωή και τη μόρφωση των παιδιών μας, που τα πετά έξω από το Λύκειο. Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Όχι στο σχολείο της αγοράς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
·         Οι εξετάσεις να έχουν μόνο ενδοσχολικό, προαγωγικό χαρακτήρα. Όχι στις πανελλαδικού χαρακτήρα εξετάσεις σε Λύκειο και ΕΠΑΛ. Πανελλαδικού τύπου εξετάσεις για την πρόσβαση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αποκλειστικά στην ευθύνη του κράτους και όχι των πανεπιστημίων.
·         Να καταργηθεί το νομοσχέδιο της σφαγής των Δημοσίων Υπαλλήλων, να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι σχολικοί φύλακες που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα να επιστρέψουν στη δουλειά τους.
·         Κατάργηση του έτους μαθητείας. Πρακτική άσκηση οργανικά ενταγμένη στο πρόγραμμα σπουδών και το επάγγελμα.
·         Καμία τάξη με πάνω από 20 μαθητές. Καμία κατάργηση, σύμπτυξη-συγχώνευση σχολείων και τμημάτων. Κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς και βιβλία
·         Καμία ιδιωτικοποίηση-καμία εκποίηση του δημόσιου πλούτου-καμία εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους άρπαγες των επιχειρηματικών ομίλων.
·         Κανένας πλειστηριασμός στη λαϊκή κατοικία. Όχι στη φοροληστεία και σ' όλα τα χαράτσια. Αύξηση της φορολογίας στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.
·         Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ ΣΤΙΣ 7:30μμ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9/9  7:30μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου