Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Τι λένε τώρα για την «αραβική άνοιξη»;

Την 1η Σεπτέμβρη 2011, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, έγινε στο Παρίσι μια διεθνής διάσκεψη των λεγόμενων «Φίλων της Λιβύης», με στόχο τη διανομή της λείας από το ιμπεριαλιστικό μακελειό που είχε προηγηθεί σε βάρος του λαού της χώρας. Στη διάσκεψη συμμετείχαν συνολικά 60 αντιπροσωπείες, 13 αρχηγοί κρατών και 19 πρωθυπουργοί. Ανάμεσά τους ο Γ. Παπανδρέου, εκ μέρους της Ελλάδας, η Χ. Κλίντον, η Α. Μέρκελ, ο Μπαν Κι Μουν του ΟΗΕ, οι επικεφαλής του ΝΑΤΟ, του Αραβικού Συνδέσμου, καθώς και αντιπροσωπείες από την Τυνησία και την Αίγυπτο.
Παίρνοντας το λόγο, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων στη διάσκεψη: «Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα γειτνιάζει άμεσα με τη Λιβύη και, από την πρώτη στιγμή, παρείχαμε ενεργό στήριξη, μέσω της βάσης και της υποδομής που διαθέτουμε στη Σούδα (...) και συμμετείχαμε σε επιχειρήσεις, μέσω των διαφόρων ελληνικών αεροπορικών μας βάσεων»!
Η κυνική ομολογία του Γ. Παπανδρέου δεν ήταν τίποτα περισσότερο απ' όσα είπε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δ. Αβραμόπουλο στην Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου, ο Τσ. Χέιγκελ «ευχαρίστησε τον Δ. Αβραμόπουλο για τη συνεχιζόμενη φιλοξενία των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη βάση της Σούδας», συμπληρώνοντας ότι «η βάση της Σούδας είναι "κλειδί" στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων των ΗΠΑ στην περιοχή και η σημασία της φάνηκε στη διάρκεια της επιχείρησης "Unified Protector" στη Λιβύη».
Δύο σχεδόν χρόνια μετά, ο λαός μπορεί να δει πιο καθαρά ποια ήταν τα αποτελέσματα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας. Η λεγόμενη «αραβική άνοιξη», που στηρίχτηκε στα όπλα και στα αεροπλάνα των ιμπεριαλιστών, έχει ισοπεδώσει τους λαούς της Β. Αφρικής, που έχουν κάθε δικαίωμα να ζητάνε ένα καλύτερο μέλλον. Ας τα 'χουν αυτά στο μυαλό τους όλοι εκείνοι που άκουγαν με ευαρέσκεια τις ζητωκραυγές του ΣΥΡΙΖΑ για την «αραβική άνοιξη» και τις ανταποκρίσεις δημοσιογράφων - στελεχών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τη Λιβύη, που έκαναν λόγο για επανάσταση του λαού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου