Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Καλά οργανωμένη προβοκάτσια


Τις προηγούμενες μέρες ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ δημοσίευσε μια σειρά δεδομένα που δείχνουν πόσο καλά οργανωμένο ήταν το σχέδιο κρατικής καταστολής και προβοκάτσιας που εκτυλίχθηκε την περασμένη Κυριακή. Πιο συγκεκριμένα:
1. Οι κουκουλοφόροι έδρασαν με απόλυτο συγχρονισμό. Σχεδόν ταυτόχρονα, γύρω στις 10.30 το βράδυ, μπήκαν φωτιές σε δεκάδες κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, έτσι που να δυσκολεύει σημαντικά το σβήσιμό τους. Την ώρα που φλέγονταν τα κτίρια, ομάδες κουκουλοφόρων είχαν στήσει ακόμα και οδοφράγματα και εμπόδιζαν πυροσβεστικά οχήματα να σβήσουν τις φωτιές, ενώ επιτέθηκαν και σε πυροσβέστες την ώρα που επιχειρούσαν κατάσβεση.
2. Οι κουκουλοφόροι είχαν στη διάθεσή τους ειδικό εξοπλισμό για τη διάρρηξη θωρακισμένων πορτών και προστατευτικών κατασκευών ιδιαίτερα ανθεκτικών. Υπάρχουν μαρτυρίες που κάνουν λόγο για συντονισμένη επιχείριση κατά την οποία οι κουκουλοφόροι πρώτα άνοιγαν με τον ειδικό εξοπλισμό τα ρολά και τις θωρακισμένες πόρτες και μετά έριχναν μέσα τα υλικά για να εξαπλωθεί η φωτιά. Μάλιστα ένα τμήμα αυτού του εξοπλισμού είναι ικανό - όπως κι έγινε σε αρκετές περιπτώσεις - να λιώσει μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο συμπαγές μέταλλο, το οποίο αποτελεί εξάρτημα (ειδικοί πίροι) για τη θωράκιση των προστατευτικών ρολών και τη μη δυνατή παραβίασή τους με συμβατικά μέσα. Αρα, πρέπει και να υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός και ταυτόχρονα, η εξειδικευμένη γνώση για το πώς θα χρησιμοποιηθεί.
3. Ο οπλισμός που είχαν στη διάθεσή τους οι κουκουλοφόροι ήταν ειδικός, δεν μπορεί να τον προμηθευτεί έτσι απλά ο οποιοσδήποτε. Είχαν στη διάθεσή τους δολοφονικά όπλα. Για παράδειγμα, εκτοξεύτηκαν φωτοβολίδες με ειδική συσκευή που αν τις δεχτεί κάποιος σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος μπορεί ακόμα και να χάσει τη ζωή του. Η χρησιμοποίηση αυτού του εξοπλισμού, πέρα από το ότι δεν βρίσκεται εύκολα στο εμπόριο και είναι και πανάκριβος, απαιτεί ιδιαίτερη εκπαίδευση.
4. Ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι καταστημάτων κατήγγειλαν πως όταν ομάδες κουκουλοφόρων έφτασαν μπροστά στα καταστήματά τους απαίτησαν χρήματα προκειμένου να μην τα πυρπολήσουν. Στη συνέχεια απειλούσαν τους θαμώνες πως αν δεν βγουν έξω θα τους κάψουν ζωντανούς και μετά έβαζαν φωτιά.
5. Το μπαράζ των πυρκαγιών και των καταστροφών σε κτίρια, εξελίχθηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Τρίκαλα, Πάτρα, Αγρίνιο, Κέρκυρα, Ηράκλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου