Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Η ΑΤΕ είναι μόνο η αρχή


ΕΠΙΤΡΟ
Το νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων που εξαπέλυσε η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, έχει ως πρώτο θύμα της την Αγροτική Τράπεζα. Η πολιτική παραχώρησης της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς, καθώς και το δρομολογούμενο ξεπούλημα των επιχειρήσεών της (ΔΩΔΩΝΗ, ΕΒΖ, ΣΕΚΑΠ) μόνο αρνητικές συνέπειες θα επιφέρει. Καταρχήν, απολύσεις και νέες χειρότερες εργασιακές σχέσεις για τους εργαζόμενους του ομίλου της ΑΤΕ.
Η πώληση των αγροτικών επιχειρήσεών της θα έχει βαριές επιπτώσεις όχι μόνο στους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες αλλά και στην ίδια τη χώρα. Παραδείγματος χάριν, η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης θα στερήσει την Ελλάδα, τους αγρότες, όλους τους κλάδους που εμπλέκονται, από μία σημαντική παραγωγική 


δραστηριότητα. Η ανεργία στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται θα αυξηθεί. Επίσης, η πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ θα σημάνει πτώση των τιμών στο γάλα και περαιτέρω συρρίκνωση της κτηνοτροφίας. Από την άλλη, εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες θα κινδυνεύσουν άμεσα και μαζικά να χάσουν τις υποθηκευμένες περιουσίες τους στην ΑΤΕ, από τις μαζικές κατασχέσεις. Οι διαδικασίες αυτές θα επιφέρουν τη γρηγορότερη καταστροφή των μικρομεσαίων αγροτών, προκειμένου να συγκεντρωθούν η παραγωγή και η γη στα χέρια λίγων.
Η παράδοση της ΑΤΕ στο ιδιωτικό τραπεζικό κεφάλαιο γίνεται στο πλαίσιο της πολιτικής ενίσχυσης των μονοπωλίων και μονοπώλησης του τραπεζικού τομέα από ελάχιστους τραπεζικούς ομίλους. Αυτό επιτάσσει η στρατηγική της ΕΕ «Ευρώπη 2020» για κάθε τομέα της οικονομίας που θέλει την οικονομική γιγάντωση. Με το μνημόνιο, η πολιτική αυτή πηγαίνει με ταχύτερους ρυθμούς. Αφήνει πίσω της συντρίμμια και στους εργαζόμενους και στη μικρομεσαία αγροτιά. Οι τραπεζοϋπάλληλοι οι εργαζόμενοι στις αγροτικές επιχειρήσεις της, οι μικρομεσαίοι αγρότες, τα λαϊκά στρώματα, πρέπει να δώσουν συντονισμένα τον αγώνα τους κόντρα σ' αυτήν την ολέθρια πολιτική, γιατί η ΑΤΕ είναι μόνο η αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου