Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΑΚΤΙΟ








Με τη συμμετοχή δεκάδων φορέων και σωματείων εργαζομένων, αγροτών, γυναικών, φοιτητών, συνταξιούχων από την ευρύτερη περιοχή Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου, το αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στη ΝΑΤΟική βάση του Άκτιου και η πορεία ειρήνης στην πόλη της Πρέβεζας.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση έξω από τη ΝΑΤΟική βάση απηύθυνε εκ μέρους των Επιτροπών Ειρήνης ο Χρύσανθος Κυριαζής, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, ο οποίος εξέφρασε, μεταξύ άλλων, τη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, κατήγγειλε τη διακοπή του ψηφιακού σήματος της τηλεόρασης του «902» που αναμετέδιδε το πρόγραμμα εργαζομένων, καθώς και την τουρκική κυβέρνηση για την εισβολή των κατασταλτικών δυνάμεων στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Τουρκίας και στο Πνευματικό Κέντρο «Ναζίμ Χικμέτ». Ακολούθησε από εκπροσώπους των Επιτροπών Ειρήνης η παράδοση του ψηφίσματος της συγκέντρωσης στο διοικητή της βάσης.
Η κινητοποίηση συνεχίστηκε με μαχητική πορεία ειρήνης στους δρόμους της Πρέβεζας, που κατέληξε στην πλατεία Ανδρούτσου, στην παραλία της πόλης, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν καθ΄ όλη τη διάρκειά της συνθήματα, όπως «Καμιά ειρήνη με τ΄ αφεντικά, κανένας φαντάρος ποτέ και πουθενά», «Αλληλεγγύη η πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».
Στη συγκέντρωση στην πλατεία Ανδρούτσου απηύθυνε χαιρετισμό ο Γιάννης Αναγνώστου, εκ μέρους του ΜΑΣ, ο οποίος διαμήνυσε ότι «δεν αφήνει αδιάφορο το φοιτητικό κίνημα η κατάσταση στην περιοχή, θα είμαστε στο πλάι του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Γιαννούλης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας, ο οποίος κάλεσε, μεταξύ άλλων, το λαό να βρίσκεται σε ετοιμότητα, καθώς οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή και κατήγγειλε ότι ετοιμάζεται ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία με πρόσχημα τη χρήση χημικών όπλων.
Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από σπουδαστές του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Άρτας.
Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν, επίσης, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, του Συμβουλίου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ και των Τομεακών Επιτροπών Πρέβεζας - Λευκάδας, Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας, με επικεφαλής τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Μωραΐτη.

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ
Επιτροπές Ειρήνης Άρτας, Πρέβεζας,Λευκάδας
Γραμματείες ΠΑΜΕ  Άρτας, Πρέβεζας,Λευκάδας,Αγρινίου
Συλλόγοι Γυναικών της ΟΓΕ Άρτας, Πρέβεζας,Λευκάδας,Αγρινίου
Επιτροπές Αγώνα ΜΑΣ Άρτας, Πρέβεζας,Λευκάδας,Αγρινίου
Γραμματείες ΠΑΣΕΒΕ Άρτας, Πρέβεζας,Λευκάδας,Αγρινίου
Ομοσπονδία Αγροτικων Συλλόγων Άρτας, Λευκάδας,Αγρινίου
Σύλλογος Σπουδαστών Λαικής και Παραδοσιακής Μουσικής ΤΕΙ Ηπείρου
Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας
Ομοσπονδία ΕΒΕ Λευκάδας
Σωματείο Ιδ.Υπαλλήλων Πρέβεζας
Σύλλογος Εργαζομένων  ΟΤΑ Πρέβεζας
Σωματείο Οικοδόμων Πρέβεζας
Σωματείο Συνταξιούχων Πρέβεζας
Αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ
Αντιπροσωπεία της ΕΠ Β/Δ Ελλάδας του ΚΚΕ
Αντιπροσωπεία του ΣΠ Β/Δ Ελλάδας της ΚΝΕ
Αντιπροσωπεία ΤΕ Άρτας της ΚΝΕ
Αντιπροσωπεία ΤΕ Πρέβεζας-Λευκάδας του ΚΚΕ
Αντιπροσωπεία ΤΕ Αιτωλ/νίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Βουλευτή Νίκο Μωραίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου