Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Πρέβεζα: Κινητοποίηση ενάντια στη Χρυσή Αυγή από το ΠΑΜΕ και σωματεία







ΕΞΩ οι φασίστες από την Πρέβεζα και από κάθε λαϊκή γειτονιά.

Καλούμε το λαό της Πρέβεζας να εμποδίσει το άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην πόλη μας.
Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική ναζιστική-φασιστική οργάνωση, γέννημα-θρέμμα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που σήμερα κάνει τον λαό να υποφέρει. Το ίδιο την εξέθρεψε, της έδωσε βήμα και δημόσιο λόγο, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, όλοι αυτοί που καλλιεργούν την θεωρία των δύο άκρων, ταυτίζοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ταξικού εργατικού κινήματος με την δολοφονική δράση των απογόνων του Χίτλερ.
Αέρα στα πανιά τους έδιναν και δίνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τα γνωστά συνθήματα περί «ανακαταλήψεως των πόλεων» από τους μετανάστες και του δόγματος της «μηδενικής ανοχής» ενάντια στις συνθήκες ανομίας, όπου ανομία εννοούν τις απεργίες, τις εργατικές πορείες και οτιδήποτε άλλο έρχεται αντιμέτωπο με τους νόμους τους, προωθώντας τη «λογική των δύο άκρων», βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τις εγκληματικές ενέργειές τους με τους εργατικούς αγώνες.
Πιστοί συμπαραστάτες τους, η Ευρωπαϊκή Ένωση που έκανε επίσημη πολιτική της την εξίσωση του φασισμού-κομμουνισμού, τα δήθεν «αυθόρμητα κινήματα» που αγκάλιαζαν τον εθνικισμό και αντιεξουσιαστικές κορώνες, που καλλιεργούσαν την έχθρα για το οργανωμένο λαϊκό κίνημα και τον αντικομουνισμό, καθώς και όλες αυτές οι πολιτικές δυνάμεις που μιλούν σήμερα περί «κατοχής», «υποδούλωσης» κλπ.
Την Χρυσή Αυγή το αστικό πολιτικό σύστημα την παρουσιάζει ως «αντισυστημική» δύναμη, με στόχο να συσκοτίσει τον πραγματικό της ρόλο. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, στήριξε και στηρίζει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που δίνουν γη και ύδωρ στο


 μεγάλο κεφάλαιο, κατέθεσε δεκάδες τροπολογίες στην Βουλή για μεγαλύτερη φοροαπαλλαγή στους εφοπλιστές, για να δοθούν περισσότερα κίνητρα, δηλαδή ζεστό χρήμα στους βιομηχάνους για να αυγατίσουν τα κέρδη τους. Την ίδια ώρα καταψήφισε ΟΛΕΣ τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ για την κατάργηση της φορολογίας στα φτωχά λαϊκά στρώματα, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, αποτελεί το «όπλο» των εφοπλιστών στην προσπάθεια που κάνουν να χτυπήσουν τα δικαιώματα των ναυτεργατών, των εργαζομένων στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.
Η βαθιά και παρατεταμένη κοινωνική - οικονομική κρίση της χώρας μας είναι το θερμοκήπιο για το "αυγό του φιδιού", για να αναπτυχθούν οι φασίστες και να βρουν έδαφος οι μέθοδοί τους. Οι φασίστες θέλουν να γίνει όλη η Ελλάδα μία Μανωλάδα. Βάζουν πλάτες για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα. Υπηρετούν το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Γι' αυτό απειλούν μόνο τους εργάτες, ενώ στ' αφεντικά κάθονται σούζα.
Ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής χτυπάει σε εργατικές λαϊκές γειτονιές, αποκαλύπτοντας ότι είναι μηχανισμός του σάπιου συστήματος, του κεφαλαίου. Στόχο έχει να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.
Εξαπέλυσαν δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις σε απεργούς εργάτες, σε φτωχούς μετανάστες. Ισχυρά τμήματα της αστικής τάξης αξιοποιούν τη Χρυσή Αυγή για δικά τους παιχνίδια, για δικούς τους στόχους στα πλαίσια της προσπάθειας αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού και σε συντηρητική κατεύθυνση. Κανένας εφησυχασμός δεν πρέπει να περάσει στα λαϊκά στρώματα, επειδή το αστικό πολιτικό σύστημα έβαλε κάποιους στην φυλακή, γιατί η Χρυσή Αυγή είναι τσιράκια του συστήματος, το οποίο ανάλογα με το πώς το βολεύει μια θα την «ξαμολάει», θα την ανέχεται και μια θα τη «μαζεύει».
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ., οι ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος στέλνουμε μήνυμα στις δυνάμεις του κεφαλαίου και τα φασιστοειδή τσιράκια του, ότι:
θα πρωτοστατήσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, στις γειτονιές, με οργάνωση - συσπείρωση δυνάμεων, για να τους γίνει καθημερινός εφιάλτης ο πολύμορφος αγώνας για κάθε πρόβλημα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, την σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική.
Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, απόγονοι του Μεταξά, του Χίτλερ, του Μουσολίνι και της Χούντας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία.
Είναι τα λυσσασμένα μαντρόσκυλα του συστήματος. Γαβγίζουν και δαγκώνουν για τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. Είναι μπράβοι και τσιράκια των αφεντικών. Δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό κίνημα, με τις αξίες και τα ιδανικά του φτωχού-λαϊκού κόσμου, με τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας.
Τα φασιστοειδή να μην τους χωρά πουθενά ο τόπος, να μη μπορούν να σταθούν σε χώρους δουλειάς, σε εργοστάσιο, σε καράβι, σε κάθε επιχείρηση. Να τους βλέπουν μόνο από φωτογραφία. Να λουφάζουν και να νιώθουν την περιφρόνηση των συναδέλφων μας, το μίσος για ό,τι σάπιο και αντεργατικό πρεσβεύουν. Να τους παίρνει ο λαός μας στο κυνήγι σε κάθε φτωχογειτονιά. Να κόψουμε το χέρι σε κάθε δειλό που θα τολμήσει να απλώσει χέρι σε εργάτη και στην οικογένειά του. Να σβήσουν από προσώπου γης.
Απομονώνουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, παλεύουμε για να ανατρέψουμε το σύστημα που τους γέννησε!
Με σημαία το σύνθημα: Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη, θα τους ξεριζώσουμε από κάθε χώρο δουλειάς, από κάθε γειτονιά της Πρέβεζας.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας  καλεί το λαό της Πρέβεζας να εμποδίσει το άνοιγμα γραφείων  της Χρυσής Αυγής στην πόλη μας.
Η Χρυσή Αυγή, όπως και κάθε άλλο ναζιστικό - φασιστικό μόρφωμα, όπως η ίδια η ιστορία έχει αποδείξει, είναι γέννημα θρέμμα του αστικού πολιτικού συστήματος.
Η Χρυσή Αυγή είναι διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία.  
Είναι τα λυσσασμένα μαντρόσκυλα του συστήματος. Γαβγίζουν και δαγκώνουν για τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. Είναι μπράβοι και τσιράκια των αφεντικών. Δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό κίνημα, με τις αξίες και τα ιδανικά του φτωχού-λαϊκού κόσμου, με τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας.
Η Χρυσή Αυγή είναι δολοφονική εγκληματική οργάνωση γιατί είναι ναζιστική. Το ναζιστικό της υπόβαθρο είναι εκείνο που την κάνει εγκληματική.
Το φασισμό, το ναζισμό μόνο το εργατικό, το λαϊκό κίνημα μπορεί να τον αντιμετωπίσει. Και αυτό θα κάνουμε. Με σημαία το σύνθημα: Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη, θα τους ξεριζώσουμε από κάθε χώρο δουλειάς από κάθε γειτονιά της Πρέβεζας. Θα τους κάνουμε να μην τολμούν πουθενά να εμφανιστούν.
Έξω από την πόλη μας οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής.
Να μη μπορούν να σταθούν πουθενά.
Να σβήσουν από προσώπου γης

1 σχόλιο:

  1. Καλησπερα.Θελω να ενημερωθω απο σας,αν ειχε αποφασιστει απο το Π.Α.ΜΕ.,να συμμετασχει στην πορεια 28 Δεκεμβρη κι αν ναι γιατι δεν συμμετειχε.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή