Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Διπλασιασμός των δυνάμεων του ΠΑΜΕ




902.gr
Διπλασίασε τις δυνάμεις του το ΠΑΜΕ στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, ενώ πτώση σημείωσαν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Συγκεκριμένα: Ψήφισαν 107 αντιπρόσωποι (από 87).
Το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΠΑΜΕ έλαβε 43 ψήφους (από 22). Εξέλεξε 6 μέλη στο ΔΣ (από 4)
Οι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ έλαβαν 49 ψήφους. Εξέλεξαν 6 μέλη στο ΔΣ (από 7 αντίστοιχα). Στις προηγούμενες εκλογές είχαν ξεχωριστά ψηφοδέλτια και είχαν πάρει 43 και 6 ψήφους αντίστοιχα.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έλαβε 6 ψήφους (από 12) και πήρε μία έδρα στο ΔΣ (από 2)
Η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση (Χειριστές) έλαβε 4 (απο 6).
Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 4 ψήφους και καμία έδρα. (δεν είχε κατέβει στις προηγούμενες)
Η επιστράτευση των μηχανισμών της μεγαλοεργοδοσίας των Ιωαννίνων, της τοπικής διοίκησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν στάθηκε ικανή να βάλει εμπόδια στην σημαντική άνοδο του ψηφοδελτίου των ταξικών δυνάμεων που στήριξε το ΠΑΜΕ για τη διοίκηση του ΕΚ Ιωαννίνων σημειώνουν οι ταξικές δυνάμεις.
«Στην επίθεση ενάντια στο ΠΑΜΕ ειδικό ρόλο είχε η αντικομμουνιστική ομάδα ΝΑΡ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που πρωτοστάτησε στην προβοκάτσια, τα ψέματα και τη συκοφαντία με στόχο να αποτραπεί η ήττα του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Το αποτέλεσμα αυτό εκφράζει τους ισχυρούς αγωνιστικούς δεσμούς που οικοδομήθηκαν τα 


προηγούμενα χρόνια με τους εργατοϋπαλλήλους της πόλης στα εργοστάσια, τα γιαπιά, τα πολυκαταστήματα κλπ. Οικοδομήθηκαν στις σκληρές μάχες που έδωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ για την οργάνωση της εργατικής τάξης στις αναμετρήσεις στους τόπους δουλειάς με την μεγαλοεργοδοσία των Ιωαννίνων, την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και της ΕΕ.
Το αποτέλεσμα είναι σταθμός στην πορεία για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την οικοδόμηση της Συμμαχίας με τους μικρούς και φτωχούς ΕΒΕ, τη φτωχή αγροτιά, την νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου