Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Π.Α.ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι δηλώσεις Κουτρουμάνη και άλλων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζουν την κυβέρνηση ως μαχητικό υπερασπιστή του κατώτερου μισθού, μόνο σαν μεγάλη απάτη μπορούν να χαρακτηριστούν. Η υποκριτική φιλολογία της κυβέρνησης και της ΝΔ περισσεύει αυτές τις μέρες με αφορμή τη χρόνια αξίωση του κεφαλαίου και ΕΕ για κατάργηση του κατώτερου μισθού, που τέθηκε από την τρόικα.
Η κυβέρνηση, με τη στήριξη της ΝΔ, έχει ήδη θεσμοθετήσει μισθό 500 ευρώ για τους νέους, έχει ήδη συρρικνώσει μερίδα μισθών με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Τώρα θέλουν να άρουν και το τελευταίο εμπόδιο για να γενικευτούν οι μισθοί Κίνας και Ινδίας. Ταυτόχρονα, επιχειρούν την κατάργηση της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων εργασίας. Επιταχύνουν τη διαδικασία ίδρυσης εργοδοτικών Σωματείων που θα υπογράφουν επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις με μισθούς κατώτερους των κλαδικών.
Μέσα σε αυτόν τον αντιλαϊκό κυκεώνα, η κυβέρνηση, πριν από περίπου δύο μέρες, μέσω υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, εξέδωσε απόφαση για τη σύσταση "επιτροπής" με πρόεδρο την Αθηνά Δρέττα, η οποία με πρόσχημα τον εξορθολογισμό των δαπανών θέλει να καταργήσει και να πετσοκόψει κοινωνικά επιδόματα, τα οποία ήδη βρίσκονται κάτω από το όριο της ανέχειας και να μειώσει τους δικαιούχους κατά δεκάδες χιλιάδες.
Η αντιλαϊκή επιδρομή δεν έχει τέλος.
Όλοι στους δρόμους, να ματαιώσουμε το εφιαλτικό μέλλον που μας ετοιμάζουν.
Όλοι στην απεργία στις 19 Οκτώβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ.
Πρέβεζα 7/10/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου