Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση να μείνει στα χαρτιά

Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή το σχέδιο νόμου "για την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις".
Στην κυριολεξία, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Φτιάχνουν ένα σχολείο που πετάει έξω από τη γενική μόρφωση και έξω από το Λύκειο τα παιδιά της εργατικής τάξης. Τα σπρώχνουν για να γίνουν βίαια και γρήγορα - γρήγορα το αυριανό φτηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό, γρανάζι στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Η υπόθεση της μόρφωσης των παιδιών μας είναι πρώτα και κύρια υπόθεση δική μας, υπόθεση της εργατικής τάξης, του λαϊκού κινήματος. Εχει να κάνει με τα εφόδια που παίρνουν τα παιδιά μας στη ζωή, με τη διαπαιδαγώγηση και εντέλει με τη διαμόρφωση του νέου ανθρώπου. Δε θα τους αφήσουμε να παίρνουν αποφάσεις για τα παιδιά μας, για εμάς χωρίς εμάς.
       Το Σωματείο των Ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας απευθύνει κάλεσμα αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους, μαζί με το ΠΑΜΕ να μην αφήσουν να περάσουν οι αλλαγές που φέρνει αυτό το νομοσχέδιο. Καλεί όλους και όλες στην Θεοφάνειο στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ, σαν αρχή της κλιμάκωσης της δράσης, την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη στις 7.30 το απόγευμα. Να απαιτήσουμε:
  • Να αποσυρθεί τώρα το Σχέδιο Νόμου "Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις".
  • Οχι στο Πανελλαδικό Σύστημα Εξετάσεων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Οχι στα εξαντλητικά ωράρια, στα φροντιστήρια, στις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις.
  • Να μην ισχύσει η βάση του 10 σε Γλώσσα και Μαθητικά.
  • Οχι στην τζάμπα εργασία της μαθητείας. Πρακτική άσκηση πάνω στο πρόγραμμα σπουδών και το επάγγελμα και με μισθό τουλάχιστον 751 ευρώ.
  • Καμία απόλυση. Καμία διαθεσιμότητα. Να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν. Να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί στην εργασία τους.
  • Οχι στην Υποχρηματοδότηση Υγείας - Παιδείας - Δήμων, έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Πετρέλαιο θέρμανσης σε όλα τα σχολεία. Κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς και βιβλία. Οχι στα 27άρια τμήματα. Δωρεάν μεταφορά των μαθητών. Ενα γεύμα για τους μαθητές με ευθύνη και χρηματοδότηση των δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου