Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΕΛΤΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισαν οι ναυτεργάτες - Αδιάλλακτη η κυβέρνηση

902.gr
Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία από τα ξημερώματα στους καταπέλτες και στην περιφρούρηση της απεργίας
Νέα 48ωρη απεργία, για το Σάββατο και την Κυριακή, αποφάσισε ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Με αυτόν τον τρόπο οι ναυτεργάτες απαντούν αγωνιστικά στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να κλιμακώσει την επίθεση εναντίον των δικαιωμάτων των ναυτεργατών και των εργαζομένων στα λιμάνια, εναντίον των δικαιωμάτων των νησιωτών και όλων των επιβατών, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τη συνάντηση της ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη.
Το αποτέλεσμα της συνάντησης είχε προδιαγραφεί καθώς στην επιστολή του προς την ΠΝΟ, ο υπουργός Ναυτιλίας προκαλούσε τόσο τους ναυτεργάτες, όσο και τους νησιώτες, καθώς την ώρα που η κυβέρνηση εξαρθρώνει τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, εμφανίζεται να ανησυχεί για την αποκοπή των κατοίκων της νησιωτικής χώρας λόγω της απεργίας. Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Σάββας Τσιμπόγλου, χαρακτήρισε την επιστολή πρόκληση, αλλά και έμμεση απειλή προς τους ναυτεργάτες.
Αποφασιστική περιφρούρηση της απεργίας
Στους καταπέλτες των πλοίων παραμένουν οι ναυτεργάτες περιφρουρώντας την απεργία σε όλα τα


λιμάνια της χώρας ενώ φουντώνει η συμπαράταξη στον αγώνα τους από συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς, πρώτα και κύρια των νησιών, οι οποίοι σημαίνουν αγωνιστικό συναγερμό, αναδεικνύοντας ότι ο αγώνας αυτός αφορά το σύνολο του λαού.
Από τα ξημερώματα της πρώτης μέρας με την περιφρούρηση της απεργίας, αλλά και με την απεργιακή συγκέντρωση στη συνέχεια, επιβεβαιώνεται ότι ψυχή της προετοιμασίας και της οργάνωσης της απεργίας είναι τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, οι ταξικές δυνάμεις της «Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης».
«Είναι και δικός μας αγώνας»
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου ομόφωνα ενέκρινε ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση», στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου θεωρεί ότι κυβέρνηση και ακτοπλόοι εφοπλιστές, που έχουν μετατρέψει τις θαλάσσιες συγκοινωνίες (...) σε χώρο εκμετάλλευσης των νησιωτών και ναυτεργατών, έχουν τεράστιες ευθύνες, γι' αυτό καταδικάζει και θεωρεί απαράδεκτο το νομοσχέδιο του ΥΝΑ».
Ως ενδεικτικό της κατάστασης αναφέρει την αποδρομολόγηση του πλοίου «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» από τη ΝΕΛ, αφήνοντας το νησί χωρίς σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη. «Συμπαραστεκόμαστε - υπογραμμίζει - στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών, που είναι και αγώνας της Χίου».
Τονίζει ότι τα πλοία των εφοπλιστών και τα λιμάνια είναι χτισμένα με τα λεφτά των εργαζομένων, από τις κρατικές επιδοτήσεις, την άγρια εκμετάλλευση των ναυτεργατών, τα πανάκριβα εισιτήρια που πληρώνουν. «Με αυτό το σκεπτικό - καταλήγει - διεκδικούμε τη δημιουργία Ενιαίου Δημόσιου Οργανισμού Συγκοινωνιών που θα εξασφαλίζει φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες, έχοντας στην κατοχή του ακόμα τα λιμάνια, αεροδρόμια και ναυπηγεία».
Ψήφισμα ενέκρινε ομόφωνα και το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου, μετά από πρόταση των συμβούλων του ΚΚΕ.
Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των ναυτεργατών εκφράζει, με μήνυμά της, η «Συντεχνία Εργατοϋπαλλήλων Γεωργίας, Δασών, Μεταφορών, Λιμενεργατών, Ναυτεργατών και συναφών Επαγγελμάτων Κύπρου ΠΕΟ» εκφράζοντας την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο «που προωθεί η κυβέρνησή σας με τη στήριξη του εφοπλιστικού κεφαλαίου, με βάση το οποίο προωθούνται ιδιωτικοποιήσεις και καταργούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου