Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ

Εμφάνιση GOPR1271.JPG
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
            Από το πρωί της Τετάρτης 15/01/2013 μέλη και στελέχη της επιτροπής Πρέβεζας του ΠΑΜΕ, εκπρόσωποι των σωματείων Ιδιωτικών υπαλλήλων, συνταξιούχων, οικοδόμων Πρέβεζας βρέθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζαςπροκειμένου να καταστήσουν σαφές πως το εργατικό λαϊκό κίνημα δε θα αποδεχθεί την εμπορευματοποίηση της υγείας και θα αντιπαλέψει κάθε μέτρο που θα οδηγεί σε αυτή την κατεύθυνση. 
Παράλληλα προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό των ταμείων για τη καταβολή του 5ευρου θέλοντας να τονίσουν πως σήμερα οι εργαζόμενοι τα λαϊκά στρώματα δεν μπορούν, δεν θέλουν αλλά και δε πρέπει να πληρώνουν για την υγεία τους. Πως η υγεία πρέπει να είναι δημόσιο δωρεάν αγαθό και όχι εμπόρευμα που θέλουν να κερδίζουν οι διάφορες εταιρείες στο χώρο της υγείας και όχι μόνο! 
    Διακίνησαν τις ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ και ενημέρωσαν τους εργαζόμενους, τους ασθενείς και τους συνοδούς τους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο Πρέβεζας αλλά και συνολικά στην υγεία. Τους κατέδειξαν πως ένοχοι δεν είναι μόνο μια κακιά κυβέρνηση που παίρνει αντιλαϊκά μέτρα (όπως αποπροσανατολιστικά προωθεί η επιτροπή «αγώνα» για την υγεία στην Πρέβεζα) αλλά ότι η κατάσταση στην υγεία είναι αποτέλεσμα συνολικού σχεδιασμού του κεφαλαίου και υλοποιείται σε όλη την ΕΕ με κατευθύνσεις τις, ανεξάρτητα από το μείγμα διαχείρισης νεοφιλελεύθερο ή σοσιαλδημοκρατικό που ακολουθείται (βλ. καυγάς μεταξύ ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ ).
Εμφάνιση GOPR1280.JPGΠως σήμερα είναι ανάγκη να δείξει ο λαός τη δύναμή του! Πως μπορούμε να έχουμε επιθετικούς αγώνες που πάνε πιο πέρα από το αίτημα να μην καταργηθεί κανένας κλάδος, να μη βγει κανείς σε διαθεσιμότητα, να μην κλείσουν νοσοκομεία και μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ. Να πάψει η Υγεία, το Φάρμακο, η Πρόνοια να είναι εμπόρευμα!
Γι’ αυτό η επιτροπή Πρέβεζας του ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τις γυναίκες να κάνουν το βήμα να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, να συμβάλουν στο ζωντάνεμα των σωματείων, στην αλλαγή των συσχετισμών σε αυτά. Να συμβάλουν στο δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας με τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης


 και του χωριού, να παλέψουμε για:
·         Να μην καταργηθεί, να μη συγχωνευτεί καμία μονάδα Υγείας, κανένα Κέντρο Υγείας! Όχι στην κινητικότητα και στη διαθεσιμότητα!
·         Με Λαϊκή Συμμαχία διεκδικούμε την πανελλαδική ανάπτυξη σύγχρονου, αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας, με προσανατολισμό στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.
·         Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία και την Πρόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου