Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΕΕΔΥΕ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κι επεμβάσεις.




ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
«Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης «ΕΕΔΥΕ» και η Επιτροπή Ειρήνης Πρέβεζας, καταγγέλλουν τη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη ιμπεριαλιστική επίθεση σε βάρος του Συριακού λαού. Με πρωταγωνιστές τις ΗΠΑ, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Τουρκία, Κατάρ και Σαουδική Αραβία, οι οποίες στηρίζουν και εφοδιάζουν με όπλα τους λεγόμενους αντικαθεστωτικούς μισθοφόρους και προκειμένου να δικαιολογήσουν στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας, έστησαν προβοκάτσια ενοχοποίησης της συριακής κυβέρνησης για τη χρήση χημικών όπλων. Όμως μόλις λίγους μήνες πριν, ακόμη και η "δική" τους Κάρλα ντελ Πόντε, τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία την απέδωσε στους αντικαθεστωτικούς. Είναι φανερό. Επινοούν προσχήματα, τα προπαγανδίζουν σε παγκόσμιο επίπεδο και στην συνέχεια επιτίθενται σε χώρες και λαούς για να ελέγξουν τον πλούτο που αυτές διαθέτουν, τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Με τέτοια επινοήματα και ψέματα δεν σκόρπισαν την καταστροφή και τον όλεθρο στους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης ;
Τεράστια και εγκληματική είναι η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που είναι και πάλι έτοιμοι να παραχωρήσουν στους ιμπεριαλιστές τη βάση της Σούδας, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, του Ακτίου και της Λάρισας, αλλά και κάθε σχετική υποδομή, προκειμένου να αιματοκυλίσουν έναν ακόμη λαό για τα δικά τους κέρδη και συμφέροντα.  
Τεράστια όμως είναι και η ευθύνη όλων των πολιτικών υποστηρικτών του Ευρωμονόδρομου, των οπορτουνιστών και σοσιαλδημοκρατών. Αυτών που λιβανίζουν


 κάθε μέρα τη «νέα αρχιτεκτονική των διεθνών σχέσεων» που προωθεί η ιμπεριαλιστική συμμαχίας τη ΕΕ, εμπλέκοντας με αυτόν τον τρόπο και τη χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε βάρος του λαού της Συρίας. Είναι αυτοί που κάθε φορά που ο Παγκόσμιος και Ευρωενωσιακός ιμπεριαλισμός συντρίβει χώρες και λαούς αρπάζοντας τον πλούτο τους, εμφανίζονται απέναντι σε αυτή τη θηριωδία σαν τις  καλύτερες «μοιρολογήτρες» του «Διεθνούς Δικαίου» που κλωτσοπατείται τάχα αδικαιολόγητα ! σαν να μην βρίσκεται πίσω από αυτές τις εγκληματικές ιμπεριαλιστικές επιθέσεις η ανάγκη του κεφαλαίου για νέες αγορές και κέρδη,  λες και δεν είναι ακριβώς τα ίδια οικονομικά και ιμπεριαλιστικά κέντρα που και στη χώρα μας χρόνια τώρα, χωρίς μνημόνια ή με μνημόνια συντρίβουν τα δικαιώματα των εργαζομένων για χάρη των δανειστών και των τραπεζικών συμφερόντων.
Η ΕΕΔΥΕ και η Επιτροπή Ειρήνης Πρέβεζας καλεί το λαό της Πρέβεζας συντονισμένα με το υπόλοιπο ταξικό κίνημα, να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα. Οργανωμένα και αποφασιστικά να απαιτήσει πιο μαζικά και μαχητικά:
·         Την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κι επεμβάσεις.
·         Να κλείσει ΤΩΡΑ η Βάση της Σούδας κι όλες οι άλλες στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
·         Να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα που συμμετέχουν σε στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων».
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου