Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΜΕ Γραμματεία Πρέβεζας-ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ




Το ΠΑ.ΜΕ καταγγέλλει την ανάλγητη και ταξική επιλογή του ΔΣ της  ΔΕΥΑΠ που προχωρά σε διακοπές υδροδότησης λόγω χρεών σε δεκάδες λαϊκά νοικοκυριά του δήμου, ανάμεσά τους  οικογένειες ανέργων, φτωχών εργατών επαγγελματιών και αγροτών, συχνά και με προβλήματα υγείας, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στους φουσκωμένους λογαριασμούς.                                                                                                                                                           Με απόφαση το ΔΣ της ΔΕΥΑΠ αναθέτει σε ιδιώτη εργολάβο την διακοπή του νερού σε ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς . 
Αποδεικνύεται  και με αυτή την απόφαση, ότι οι δήμοι είναι ένας ακόμη κρίκος που υλοποιεί την στρατηγική εξυπηρέτησης των συμφερόντων των επιχειρηματιών.
Η απόφαση ότι η διοίκηση της εταιρείας , προχωρεί σε οριστική διακοπή νερού σε πολλά σπίτια λαϊκών οικογενειών στην πόλη  μας, είναι χαρακτηριστική του τι βιώνουν τα εργατικά νοικοκυριά.                                                                                                                        Στον καπιταλισμό ακόμα και το νερό, ένα βασικό κοινωνικό αγαθό για να μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος, είναι εμπόρευμα που μπορεί να το έχει μόνο όποιος έχει λεφτά να το αγοράζει.
Η απόφαση αυτή αποτελεί πρόκληση σε μια περιοχή που "γέμισε" άνεργους και απλήρωτους εργαζόμενους, κλειστά μαγαζιά και κατεστραμμένη παραγωγή της φτωχής αγροτιάς.
Το νερό και το ρεύμα είναι οι πρώτοι λογαριασμοί που πληρώνονται σε κάθε σπίτι. 


Όταν αυτοί οι λογαριασμοί δεν πληρώνονται σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν έχουν να πληρώσουν.
Η διακοπή της σύνδεσης οδηγεί σε φρικώδεις καταστάσεις, γι' αυτό και το αίτημα να μην διακοπεί το νερό σε καμία εργατική λαϊκή οικογένεια , είναι απόλυτο.
Γιατί το νερό είναι φυσικό κοινωνικό αγαθό, που μπορεί να παρέχεται σε προσιτή τιμή,  μπορεί και πρέπει να παίρνονται μέτρα για λαϊκές οικογένειες που πραγματικά δεν έχουν να πληρώσουν.
Οι σχεδιασμοί της διοίκησης  ανοίγουν τον δρόμο της πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΠ και προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, υλοποιώντας την στρατηγική της ΕΕ και της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του υδάτινου δυναμικού, για νέο πεδίο κερδοφορίας του κεφαλαίου.                                                                                                           Οι ιδιωτικές εταιρείες ήρθαν για να μείνουν. Οι αποφάσεις της διοίκησης είναι ξεκάθαρες: οι υπηρεσίες της ύδρευσης να περάσουν σε ιδιωτικές εταιρείες για να θησαυρίσουν από το μεγαλύτερο χαράτσωμα του λαού.
Επικαλούνται την "βιωσιμότητα" της επιχείρησης σε βάρος των συνθηκών διαβίωσης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων                                                                                               Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΠ θα έχει μια σειρά αρνητικές επιπτώσεις, για τη Δημόσια Υγεία, τη ζωή του λαού. Οι λαϊκές οικογένειες θα πληρώνουν ακόμη πιο ακριβό το νερό.                                                                                                                       Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερο πετσόκομμα των μισθών τους και εντατικοποίηση της δουλειάς.                                                                                                  Οι απολύσεις και η κατάργηση υπηρεσιών των επιχειρήσεων ύδρευσης έχει ξεκινήσει.                                                                                                                                      Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους εργαζόμενους ,τα λαϊκά στρώματα  σε αγώνα.              
 Αγώνα ενάντια και σ’ όλους αυτούς που αποφασίζουν, εφαρμόζουν ή βάζουν πλάτη για να περνά αυτή η αντεργατική πολιτική.                                                                                                   Ο αγώνας ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του νερού έχει μόνο μία νικηφόρα προοπτική, του δρόμου ανάπτυξης της λαϊκής εξουσίας, της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, ώστε η αξιοποίηση του νερού να σχεδιάζεται, να υλοποιείται και να ελέγχεται με γνώμονα τη λαϊκή ευημερία.

·       Να φύγουν οι ιδιώτες από τις υπηρεσίες των δήμων.                                                    Καμιά ιδιωτικοποίηση. Αποκλειστικά δημόσιος- κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών των δήμων.
·       Καμιά απόλυση εργαζομένου, καμιά κατάργηση υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου