Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση-καταγγελία του σωματείου εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας

ανδημοσίευση από granma


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Καταγγέλλουμε με την εργοδοσία, που με διάφορα μέσα, ψέματα, μηνύσεις κι εξώδικα, προσπαθεί να σταματήσει το δίκαιο και ηρωικό αγώνα μας. Δηλώνουμε ομόφωνα ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει ένα τέτοιο απεργιακό αγώνα, που τον έχει αγκαλιάσει και στηρίξει όλη η εργατική τάξη.
Καταγγέλλουμε τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, γιατί την ώρα που ο Μάνεσης συνεχίζει να απολύει εργάτες, και ζητάει οι υπόλοιποι να δουλέψουν με 500 και 400 ευρώ, του δίνει άδεια να ανοίξει ιδιωτικό λιμάνι, για να βγάζει περισσότερα κέρδη και δεν ικανοποιεί κανένα από τα αιτήματα που θέτουν οι απεργοί Χαλυβουργοί όλο αυτό το διάστημα. Με πρόσφατο δημοσίευμα στον Τύπο αποκαλύπτει ότι ο Μάνεσης πήρε δάνειο 265 εκατομμύρια ευρώ για τις επιχειρήσεις του, και αμέσως μετά προχώρησε σε απολύσεις και 5ωρο. Επιβεβαιώνεται και από ατό ότι η κυβέρνηση και εργοδοσία είναι εχθρός των εργατών.
Τώρα φαίνεται ότι θα πάρει νέες δουλείες, πιέζεται να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο. Γι’ ατό έχει βάλει το μηχανισμό του να μας τρομοκρατήσει. Κάνει όμως λάθος, γιατί τώρα θα συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά, είμαστε έτοιμοι για τη νέα επίθεση.
Τα περί άκυρων συνελεύσεων που διαδίδει ο μηχανισμός του είναι μια μπαρούφα, δείχνουν τον

'Σφάξε με αγά μου ν'αγιάσω'/ Η εξομολόγηση Νταλάρα

πηγή e-globbing




Ο Γιωργος Νταλαρας ηταν καλεσμενος στη ΝΕΤ το περασμένο Σάββατο, λεγοντας οτι δεν ήρθε εκει για να μιλήσει, αλλά να εξομολoγηθει, και οπως ειπε, δυο χρόνια, τωρα, έχει την αίσθηση «ότι ζούμε όλοι σε άλλη χώρα». 

«Εχω θυμώσει με την αφέλεια και την ανωριμότητα της αναίμακτης επανάστασης. Την επανάσταση δεν την κάνεις με λουκουμόσκονη. Δεν μπορείς να τους βάζεις όλους απέναντι».

Αναρρωτιεται «Γιατί δεν κατεβαίνουν σε ένα κόμμα να πάρουμε το 30%, να διεκδικήσουν μια εξουσία για να μπορέσουν να φέρουν τον κόσμο κοντά στο μέλλον αλλά με αριστερές πεποιθήσεις; Λένε οι παλιοί σύντροφοι που είναι τώρα στα άλλα κόμματα: Δεν αντέχουμε. Δεν αντέχουμε το σταλινισμό του κόμματος, του ΚΚΕ και φύγαμε. Οι άλλοι δεν αντέχουν τα παιδιά τους που φύγανε. Δεν τα ρωτήσανε ποτέ γιατί φύγανε. Ασε, δε, που είχαμε και κάτι λίστες με κάτι διαγραφές καθημερινές. Ε, πού θα πάει αυτός ο κόσμος; Κάπου πρέπει να πάει. Δε στεναχωριέται το ΚΚΕ που χάνει όλο αυτόν τον κόσμο και είναι στο ΠΑΣΟΚ; Γι' αυτό μισεί πάρα πολύ το ΠΑΣΟΚ. Γιατί ένα μεγάλο μέρος του ΠΑΣΟΚ είναι αριστεροί».



 

Ο Γ. Νταλάρας, ειπε οτι δεν χάρηκε όταν η σύζυγός του Αννα μπήκε στην πολιτική. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι η ζωή μου δεν είναι τα δύο χρόνια , που η γυναίκα μου , η Άννα , είναι στο ΠΑΣΟΚ αλλα τα 45 που παλευω μαζι με τον κοσμο.  "Άλλη" η Άννα , "άλλος εγώ" ειπε.

''Ας σταματήσουμε επτέλους τις τρίχες περί ηρώων και «Ελλήνων». Τι νομιζουμε οτι οι 96 ειναι ήρωες, και οι 204 

Η ακραία γελοιότητα της ακρότατης προστυχιάς(Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Καραγκιοζιλίκια
εκατοβρωμμυριούχων...

Την Κυριακή 26/2/2012 δημοσιεύτηκε στο «Βήμα» κείμενο, κάτι μεταξύ ρεπορτάζ και άρθρου, υπό τον εξής τίτλο:
«Η συνάντηση των άκρων».
Κατά καιρούς στον Τύπο βλέπουν το φως δημοσιεύματα που βρίθουν γελοιότητας και ανοησίας.
Το συγκεκριμένο είναι κάτι «περισσότερο»: Αποτελεί μνημείο
πολιτικής προστυχιάς,
ιστορικής αμορφωσιάς,
εκδοτικοδημοσιογραφικής σήψης και
αναγωγής της βλακείας σε «ατομικό όπλο» του ιδεολογικού τραμπουκισμού.
*
Μιλάμε για εκείνο το ειδικό είδος βλακείας που όσο πιο αυθεντική, ανόθευτη και ακατέργαστη είναι, τόσο πιο πολύτιμη αποδεικνύεται στους φορείς της για να χτίζουν τις καριέρες τους.
Καριέρες που για να τις διατηρούν, όμως, χρειάζεται, πού και πού, να δηλώνουν τη διαθεσιμότητά τους στην εκτόξευση του γκεμπελισμού.
Για το βλάκα, βλέπετε, ο γκεμπελισμός δε συνιστά καταισχύνη, αλλά υπέρτατη απόδειξη της αφοσίωσής του ως κατοικίδιο των αστικών σαλονιών.
*
Το συγκεκριμένο κείμενο έχει γραφτεί για ένα και μοναδικό λόγο:
Για να συκοφαντηθεί το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ τα οποία ως «άκρα» που είναι «συναντώνται» με το άλλο άκρο και συγκεκριμένα με τη... Χρυσή Αυγή!
Αφορμή γι' αυτό το κατασκεύασμα υπήρξε η προβοκάτσια της Χρυσής Αυγής κατά των απεργών της Χαλυβουργίας. Με τούτο το φόντο, η εφημερίδα του Ψυχάρη, του διευθυντή του Ψυχάρη και του συντάκτη του Ψυχάρη, θεώρησαν ότι
«δίνεται τροφή για ερωτήσεις του τύπου: "Υπάρχει ή όχι ενα είδος συνάντησης των άκρων";»...
Αντί δηλαδή η αποκάλυψη της προβοκάτσιας να γίνει αντικείμενο αναφοράς για τις μεθόδους που

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» Κλιμακώνουν ενάντια στην εργοδοτική επίθεση


  • Νέα κινητοποίηση σήμερα, στις 11 π.μ., στο σταθμό του Ηλεκτρικού στην Κηφισιά. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνουν οι χαλυβουργοί στον εργατόκοσμο όλης της Αττικής
  • Απεργοσπαστικούς μηχανισμούς ενεργοποίησε χτες η εργοδοσία, μετά τις νέες απολύσεις
  • rizospastis 

Νέα κινητοποίηση σήμερα, στα γραφεία της εταιρείας στην Κηφισιά, οργανώνουν οι απεργοί της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», απευθύνοντας κάλεσμα πλατιάς συμμετοχής στους εργαζόμενους, συνδικαλιστές και άλλα λαϊκά στρώματα όλης της Αττικής, αλλά και της χώρας. Οι απεργοί κλιμακώνουν έτσι την πάλη τους και απαντούν στην τρομοκρατία και τις μεθοδεύσεις με τις οποίες η εργοδοσία, αδίστακτα, προσπαθεί να επιβάλει τα αντεργατικά της σχέδια για να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση της εταιρείας και να προστατευτεί η κερδοφορία της, κουρελιάζοντας κάθε δικαίωμα των εργαζομένων.Την πίεση που η εργοδοσία δέχεται από τον παλικαρίσιο αγώνα των απεργών, που σήμερα συμπληρώνει 122 ημέρες απεργίας, φανέρωσαν και οι χτεσινές εξελίξεις. Ετσι μετά τις 15 νέες απολύσεις που η εργοδοσία έκανε την περασμένη Παρασκευή φτάνοντας συνολικά τις 80, χτες το πρωί έβαλε σε πλήρη λειτουργία τους μηχανισμούς προκειμένου να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό. Προσπάθειες που έπεσαν στο κενό από τη σφυρηλατημένη ταξική ενότητα των απεργών που δεν τρομοκρατήθηκαν και ταυτόχρονα ανακοίνωσαν κλιμάκωση του αγώνα με νέα κινητοποίηση σήμερα στις 11 το πρωί στην Κηφισιά με συγκέντρωση στο σταθμό του ηλεκτρικού και στη συνέχεια πορεία που θα καταλήξει έξω από τα γραφεία της εταιρείας.
Στο κενό ο απεργοσπαστικός μηχανισμός


Οι μηχανισμοί τρομοκράτησης της εργοδοσίας έπιασαν χτες δουλειά από τα ξημερώματα, όταν περίπου στις 5.30 το πρωί τρία φορτηγά της θυγατρικής εταιρείας «Greensteel» (συλλέγει και πουλάει τα σιδηροκαμινεύματα του χαλυβουργείου σε επιχειρήσεις παραγωγής ασφάλτου) εισέβαλαν κυριολεκτικά μέσα στο εργοστάσιο και φόρτωσαν εμπόρευμα.Αμέσως σήμανε συναγερμός και μέσα σε ελάχιστο χρόνο η περιφρούρηση μαζικοποιήθηκε. Αποτέλεσμα η προσπάθεια της εργοδοσίας να πέσει στο κενό αφού οι απεργοί μπλόκαραν τα φορτηγά στην έξοδο. Αρκετή ώρα αργότερα στο χώρο έφτασε και η

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ Η πλάστιγγα ή θα γείρει με την πλευρά των μονοπωλίων και της ΕΕ ή θα γείρει με την πλευρά της λαϊκής εργατικής εξουσίας και το ΚΚΕ Σε μαζική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη μίλησε χτες βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ


Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση
MotionTeam
Σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με ιδιαίτερα μαζική τη συμμετοχή της νεολαίας, στο Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, μίλησε χτες βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα. Προσερχόμενη στο χώρο της συγκέντρωσης, συναντήθηκε με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο της «ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ 3Ε», που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση της πολυεθνικής να κλείσει τα εργοστάσια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, αλλά και με εκπροσώπους του σωματείου ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής».
Στην ομιλία της, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:
«Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σύντροφοι και συντρόφισσες,
Κι από αυτό εδώ το βήμα θέλουμε να απαντήσουμε σε ένα πιεστικό ερώτημα που τίθεται μπροστά μας καθημερινά, κυριολεκτικά και δεν είναι υπερβολή, 24 ώρες το 24ωρο. Μας λένε οι άνθρωποι που υποφέρουν, άνεργοι, εργαζόμενοι που βλέπουν το μισθό να εξανεμίζεται, άνθρωποι που φοβούνται ότι η απόλυση θα χτυπήσει αύριο, συνταξιούχοι με αυτές τις συντάξεις που παίρνουμε, άνθρωποι που ανοίγουν ένα μικρομάγαζο και περιμένουν να μπει ένας πελάτης, κάτι να αγοράσει, φτωχοί αγρότες. Γενικά δηλαδή τα εργατικά λαϊκά στρώματα που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει αύριο.
Η Αλέκα Παπαρήγα στο βήμα της συγκέντρωσης
MotionTeam
Εδώ, στην είσοδο, με συνάντησαν εργαζόμενοι της "ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ", σήμερα τους ενημέρωσαν ότι το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη κλείνει και κλείνει και το εργοστάσιο της Πάτρας. Μεταφέρεται βεβαίως στη Βουλγαρία, από εκεί θα κάνουμε εισαγωγή την "ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ". Γιατί το μεταφέρουν; Γιατί εκεί οι μισθοί είναι 200 ευρώ. Γιατί έτσι τους συμφέρει.Αλλωστε, κατά τους νόμους, κατά τα προγράμματα των άλλων κομμάτων κι απ' τις κατευθύνσεις της ΕΕ είναι νόμιμο. Δηλαδή, ένα εργοστάσιο μπορεί να μεταφέρει την έδρα του αλλού κι αύριο μπορεί η "ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ" να κλείσει και το εργοστάσιο στα Οινόφυτα και στο Βόλο. Και με την ίδια ευκολία μπορεί να γίνουν κι άλλα τόσα κλεισίματα, να ανοίξουν άλλα τρία εργοστάσια στην Ελλάδα με μισθούς και μεροκάματα σαν αυτά που η Βουλή θα

ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Εγκληματικό και ξεδιάντροπο το νέο πετσόκομμα Εγκρίθηκε χτες στο Υπουργικό Συμβούλιο η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που μειώνει κατακόρυφα την τιμή της εργατικής δύναμης




Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που εγκρίθηκε χτες από το Υπουργικό Συμβούλιο, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ επιταχύνει την εφαρμογή των αντεργατικών ανατροπών, αφοπλίζει τους εργαζόμενους και από την ελάχιστη νομική προστασία και λύνει τα χέρια της εργοδοσίας να επιβάλει εδώ και τώρα τις περικοπές στους μισθούς, να διαλύσει πλήρως τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.Το έγκλημα αυτό σε βάρος της εργατικής τάξης γίνεται στο όνομα της «αύξησης της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας» και με την επίκληση «λόγων γενικότερου ενδιαφέροντος», που συνδέονται «με τη λειτουργία της εθνικής οικονομίας και την ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων για την προστασία της» (!) Η προστασία των μονοπωλίων και της καπιταλιστικής κερδοφορίας αναγορεύονται ξεδιάντροπα σε γενικό συμφέρον.
Με την πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου επιβάλλονται:
1. Η κατάργηση διά νόμου της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η μείωση όλων των μισθών που περιλαμβάνονται και κατοχυρώνονται με αυτή είναι 22% και για τους νέους μέχρι 25 ετών κατά 32%. Από τις 14 Φλεβάρη ο κατώτερος μισθός πέφτει στα 586 ευρώ μεικτά, από 751 ευρώ μέχρι τον προηγούμενο μήνα και στους νέους στα 511 ευρώ μεικτά. Μάλιστα, για τους νέους της μαθητείας, για 8ωρη εργασία η αμοιβή τους καθορίζεται στο εξευτελιστικό επίπεδο των 357,50 ευρώ μεικτά. Εννοείται ότι για την ισχύουσα Εθνική Σύμβαση δεν αποδίδεται ούτε η προβλεπόμενη αύξηση του Ιούλη, αλλά ούτε και οι «ωριμάνσεις» οι οποίες παγώνουν. Οι μειώσεις είναι υποχρεωτικές για τους εργαζόμενους και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τις 14 Φλεβάρη (βλέπε και πίνακα).
2. Καταργούνται οι ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις και η κυβέρνηση ορίζει το περιεχόμενο των νέων κλαδικών συμβάσεων. Ειδικότερα, οι όροι όλων των συμβάσεων που έχουν λήξει ή καταγγελθεί, παύουν να ισχύουν μέσα σε ένα τρίμηνο από την ψήφιση του νόμου, δηλαδή από τα μέσα του Μάη. Ομως και αυτές που βρίσκονται σε ισχύ, δεν έχουν καλύτερη τύχη και λήγουν έπειτα από ένα τρίμηνο, αφού 

Να γελοιοποιήσει ο λαός κάθε ψεύτικο δίλημμα Από τις παρεμβάσεις βουλευτών του ΚΚΕ


Σε μία και μόνη συνεδρίαση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, που συνοδεύτηκε από επιθέσεις κατά του ΚΚΕ από τους εκπροσώπους του «μαύρου μετώπου», του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., ψηφίστηκε χτες το βράδυ από την Ολομέλεια της Βουλής ο εφαρμοστικός νόμος του δεύτερου μνημονίου. Μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΚΟ του ΚΚΕ επί της αρχής και των κυριότερων άρθρων του νομοσχεδίου, 202 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμμαχίας και ανεξάρτητοι, ψήφισαν υπέρ, κατά 80 βουλευτές, ενώ η Μ. Ξενογιαννακοπούλου (διαγραμμένη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ) ψήφισε «παρών». Πέντε από τους βουλευτές της ΝΔ που είχαν καταψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο πριν λίγες μέρες και είχαν διαγραφεί, άλλαξαν χτες στάση και υπερψήφισαν το εφαρμοστικό νομοσχέδιο. Είναι οι Μ. Κεφαλογιάννης, Ζ. Τζηγκαλάγιας, Α. Δερμετζόπουλος, Α. Καρυπίδης και Θ. Λεονταρίδης.
Την κινδυνολογία που έντεχνα καλλιεργεί η κυβέρνηση, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο Γ. Μαρίνος, λέγοντας πως «είναι ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι να γελοιοποιήσουν κάθε ψεύτικο δίλημμα. Ιδιαίτερα το δίλημμα "ή μνημόνιο και ευρώ ή το χάος η καταστροφή". Ο λαός έχει ανάγκη σήμερα να υπερασπιστεί τα πραγματικά διλήμματα: Εξουσία της εργατικής τάξης, εξουσία του λαού, των πολλών ή εξουσία των λίγων της πλουτοκρατίας; Ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι θα είναι δική τους ιδιοκτησία, θα ικανοποιεί τις δικές τους ανάγκες ή ιδιοκτησία των λίγων, των καπιταλιστών;».
Τόνισε, παράλληλα, ότι το ουσιαστικό θέμα σήμερα είναι «αντίσταση και αντεπίθεση λαού, για αποδέσμευση από την λυκοσυμμαχία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ή συμβιβασμός και διαιώνιση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, εκμετάλλευση, ανεργία και φτώχεια. Αυτά είναι τα πραγματικά διλήμματα που προσπαθεί να αποκρύψει η κυβέρνηση». Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις δηλώσεις Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι συνιστούν «διαμόρφωση πλαισίου που μπορεί να οδηγήσει σε αναβολή εκλογών», υπενθυμίζοντας ότι «δεν τοποθετήθηκε κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ γι' αυτό τον εκβιασμό, αυτή την αντιλαϊκή πρόκληση».
Ο Γ. Μαρίνος κάλεσε τους εργαζόμενους «να σκεφθούν πιο σφαιρικά», θυμίζοντας πως «εφαρμόστηκε το Μάη του 2010 το μνημόνιο νούμερο ένα. Τι περιείχε; Δραματική μείωση μισθών, συντάξεων, αύξηση ΦΠΑ, σκληρά φορομπηχτικά μέτρα, κατάργηση δώρων και επιδομάτων αδείας,

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΕ;


Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Π.Α.ΜΕ-ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΣΕ

              

Αγ. Φιλοθέης 5β,  105 56 Aθήνα

Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786   Fax  210 3802 864
E-mail : pame@pamehellas.gr     http://www.pamehellas.gr
Αθήνα 28.2.12
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ τροχίζει το μαχαίρι των τροικανών, της συγκυβέρνησης, της  ΕΕ, του ΔΝΤ  που θα πετσοκόψει τους ήδη  πενιχρούς μισθούς.             Αυτοί που μέχρι πριν λίγες μέρες  έλεγαν ότι ήταν έτοιμοι να πέσουν σαν  τον Λεωνίδα στα πεδία των μαχών σήμερα μεθοδεύουν να υπογράψουν συμβάσεις με δραστικές  μειώσεις μισθών για να προσφέρουν άλλοθι κοινωνικής συναίνεσης  στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, στο τερατώδες αντεργατικό έργο της.
Διευκολύνουν την συγκυβέρνηση προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι λαϊκές αντιδράσεις και συνολικά το πολιτικό κόστος για αυτή. Για να πέσει στα «μαλακά» η βάρβαρη πολιτική της.

Είναι επικίνδυνοι και τρομερά επιζήμιοι για την ανάπτυξη των αγώνων.  Η εργατική τάξη πρέπει τώρα να τους στείλει από εκεί που ήρθαν  μαζί με τα κόμματα που ανήκουν. Τώρα συμπόρευση με το ΠΑΜΕ.


Π.Α.ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-Ο «καλός δάσκαλος» και οι κωλοτούμπες του «Μετώπου Δράσης..»


Είναι αξιοσημείωτο γεγονός το πόσο γρήγορα διαδέχθηκε τις αντιμνημονιακές κορώνες και την αντιδεξιά ρητορεία που ανέπτυσσε το «Μέτωπο Δράσης και Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών», τόσο προεκλογικά πολύ δε περισσότερο κατά τις συνεδριάσεις συγκρότησης του ΔΣ της ΕΛΜΕ, η ιδεολογική και πολιτική ταύτισή τους με την "επάρατο" δεξιά. Με την ικανότητα  του Χουντίνι απέδρασαν από τις εκκλήσεις τους για ενότητα των αριστερών δυνάμεων και προσέγγισαν  αυτούς με τους οποίους χρόνια τώρα συμπορεύονται στο συνδικαλιστικό κίνημα και σε πολλές περιπτώσεις και σε κεντρικά ζητήματα, ταυτίζονται.   Ταύτιση που τους οδήγησε να απευθύνουν κοινό κάλεσμα προς γονείς και μαθητές, αλλά και όλους τους κατοίκους της πόλης, όχι απλά σε μια κινητοποίηση, αλλά να εκθέτουν , μέσα από την επιστολή τους αυτή, την ιδεολογική τους προσέγγιση, την κοινότητα των επιχειρημάτων και σαν κατάληξη την έκκληση σε πολιτικές πρακτικές που θα πρέπει να μας υποψιάσουν.
   Απέδειξαν με την στάση τους αυτή πόσο δημαγωγική και κενή περιεχομένου είναι η εκστρατεία τους  περί ενότητας της αριστεράς. Μιας ενότητας χωρίς αρχές ετοιμοθάνατης απ’ τη γέννησή της που ο μόνος λόγος περιφοράς της  στον πολιτικό αυλόγυρο είναι να εμποδίσει τις κινούμενες, κάτω απ΄ το βάρος της κρίσης, μάζες να έρθουν σε επαφή με την μόνη ανατρεπτική , ριζοσπαστική δύναμη στο μαζικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.
   Αν μη τι άλλο, επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο το πόσο επικίνδυνες είναι για το κίνημα, για την ανάπτυξή του, οι δυνάμεις του οπορτουνισμού, ανεξάρτητα από τον αυτοπροσδιορισμό τους.
   Δεν είναι του παρόντος να απαντήσουμε σημείο προς σημείο στα αστήρικτα ιδεολογήματά τους με τα οποία βομβαρδίζουν τον αναγνώστη μαθητή, συνάδελφο, γονέα. Εξάλλου το ταξικό κίνημα από την αρχή έδωσε την μάχη, για να μην ριζώσουν αντιλήψεις περί κατοχής , περί χρέους, νόμιμου και παράνομου, περί ανίκανων κυβερνήσεων που πρέπει να τις διαδεχθούν κάποιοι νέοι, ικανοί μάγοι.
    Απέρριψε απ΄ την πρώτη στιγμή τα περί κρίσης χρέους, όταν άλλοι μιλούσαν για καζινοκαπιταλισμούς. Αποδείξαμε ότι πρόκειται για κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και όχι της όποιας μορφής διαχείρισής του. Κρίση υπερπαραγωγής σύμφυτης με τον καπιταλισμό, κρίσης βαθιάς,  αξεπέραστης με διαχειριστικές ασπιρίνες. Η ίδια η ζωή μάς επιβεβαίωσε.  
    Σήμερα όλο και περισσότεροι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το υπαρκτό δίλημμα,  ή θα σκύψουμε το κεφάλι και θα πτωχεύσουμε, για να σωθούν τα μονοπώλια ή θα οργανωθούμε σ΄ ένα πλατύ ταξικό ποτάμι και θα τους ανατρέψουμε.
Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
   Ακριβώς την συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας της ανατροπής του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος έρχονται να εμποδίσουν οι του «Μετώπου Δράσης και Αλληλεγγύης  Εκπαιδευτικών»  με τους συνυπογράφοντες της ΝΔ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ. Για  αυτό μας καλούν να στραφούμε ενάντια στο μνημόνιο, τις κακές κυβερνήσεις , την τρόικα αλλά κουβέντα για τον καπιταλισμό. Μας καλούν να χτυπάμε το σαμάρι, τους διαχειριστές, και όχι τον γάιδαρο, το σύστημα.  Να ρίξουμε μερικά άσφαιρα στον αέρα και όχι να πολεμήσουμε την αιτία του προβλήματος.
Να είναι σίγουροι ότι το ταξικό κίνημα δεν έχει ταμπού με τις μορφές πάλης αρκεί να αντιστοιχούν στο επίπεδο ανάπτυξής του.
Καλούμε κάθε συνάδελφο κάθε μαθητή κάθε γονέα να μην εγκλωβιστεί στα ψευτοδιλήμματα της κυβέρνησης και των «αριστερούτσικων» απολογητών του συστήματος.
Μόνο η συστράτευση με το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, για αποδέσμευση από την ΕΕ, για μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία,  μπορεί να  ξεπεράσει την κρίση προς όφελος του λαού. Κάθε τι άλλο ενισχύει τα μονοπώλια και τις τράπεζες σε βάρος μας.       
Πρέβεζα Φλεβάρης 2012

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Με συμβάσεις εργασίας δύο μηνών σκοπεύει ο Δήμαρχος Πάργας  να καλύψει τα τεράστια κενά που δημιουργούνται εξαιτίας της πολιτικής των άγριων περικοπών και στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Αντί να μονιμοποιήσει δίχως όρους και προϋποθέσεις όσους συμβασιούχους εργάζονται στους σταθμούς, παράλληλα να προβεί και σε άλλες αναγκαίες προσλήψεις και δημιουργία όλων των κατάλληλων υποδομών για να καλυφθούν οι διευρυνόμενες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, προχωρά σε απαράδεκτες και αντιπαιδαγωγικές μεθοδεύσεις. Μεθοδεύσεις που στρέφονται τόσο ενάντια στα ίδια τα παιδιά, όσο και στο αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων για σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Την ίδια ώρα και ακριβώς λόγω της απουσίας υποδομών αρκετά  παιδιά μένουν εκτός σταθμών με ανοικτό το ενδεχόμενο ο αριθμός τους να αυξηθεί κι άλλο.
Κυβέρνηση και αιρετοί της Τοπικής Διοίκησης που υλοποιούν αυτή την πολιτική, με τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις, με νέες στρατιές συμβασιούχων, με διμηνίτες ομήρους επιχειρούν να καλύψουν κενά με απρόβλεπτες συνέπειες και για τους εργαζόμενους και για τα ίδια τα βρέφη και τα νήπια. Άλλωστε μέχρι να προσαρμοστεί ο εργαζόμενος στο εργασιακό του περιβάλλον θα πρέπει να αποχωρήσει. Τα δε βρέφη και νήπια σε μια απόλυτα αντιπαιδαγωγική προσέγγισή τους, μόλις θα έχουν συνηθίσει κι αποδεχτεί την παιδαγωγό τους θα πρέπει να την αποχωριστούν για να υποδεχτούν - στην πραγματικότητα άγνωστο πότε - κάποιαν άλλη, με εξίσου επισφαλή σχέση εργασίας.
Απροκάλυπτα δε  προχώρησε στη μέση της χρονιάς στο κλείσιμο δύο παιδικών σταθμών της Αγιάς που στεγάζεται σε Δημοτικό κτήριο και ενός στο Καναλάκι.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στον πλευρό του αγώνα που κάνουν οι γονείς να παραμείνουν  ανοιχτοί οι παιδικοί σταθμοί χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα τα νέα ζευγάρια περνούν δύσκολες ώρες. Η ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί από τη μια , η ακρίβεια από την άλλη , η ανασφάλεια των ελαστικών μορφών απασχόλησης, η εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας κλπ, οι έκτακτοι κεφαλικοί φόροι, δυσκολεύουν όλο και 

Π.Α.ΜΕ-Ανακοίνωση Για το Πολυνομοσχέδιο για τη Δικαιοσύνη


Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΛΑΟΣ μαζί με την τρόικα, προωθούν νέο πολυνομοσχέδιο για τη δικαιοσύνη. Προσαρμόζουν ακόμη πιο βαθιά τη δικαιοσύνη στις βάρβαρες πολιτικές τους για να τις προωθήσουν και με πιο γρήγορους ρυθμούς. Να θωρακίσουν και με νόμους την αντιλαϊκή πολιτική.  Οι ανατροπές που προωθούνται στόχο έχουν να κάνουν τη Δικαιοσύνη :
-    πιο γρήγορη και αποτελεσματική για το μεγάλο κεφάλαιο, τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες
-    πανάκριβη, και ακόμη περισσότερο εχθρική για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Ορισμένες από τις αλλαγές που προωθούν: α)Ακριβαίνουν τα παράβολα για την άσκηση ένδικων μέσων. Μεταφέρουν μεγάλο αριθμό υποθέσεων στα ειρηνοδικεία, χωρίς την υποδομή και το αναγκαίο προσωπικό. Ακόμη προωθούν την ταχύτερη ίδρυση σωματείων (για τη διευκόλυνση ίδρυσης εργοδοτικών επιχειρησιακών σωματείων, που θα υπογράψουν επιχειρησιακές συμβάσεις για το πετσόκομμα των μισθών) με αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα. β) Στην ποινική δίκη. Μετατροπή σε πταίσματα πλημμελημάτων των εργοδοτών που παραβιάζουν ωράρια, όρους υγιεινής και ασφάλειας κλπ. γ) Στη διοικητική δίκη.  Διαδικασίες εξπρές στο ΣτΕ για τη διευκόλυνση των «στρατηγικών επενδύσεων» του μεγάλου κεφαλαίου.
Οι ρυθμίσεις αυτές συνοδεύονται με χειροτέρευση των όρων εργασίας όλων των εργαζομένων στα δικαστήρια (παράταση ωραρίου των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων). Ακόμη με σωρεία διατάξεων θα συμβάλλουν σε μεγαλύτερες  δυνατότητες άμεσης χειραγώγησής τους από τα μεγάλα συμφέροντα και τις κυβερνήσεις τους.
Όλα τα παραπάνω συνδέονται με τη νέα σφαγή των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Στο τέλος, δεν θα μείνει κανένα εργατικό-λαϊκό δικαίωμα που θα μπορεί να ασκηθεί και μέσω της δικαστικής οδού. Ακόμη κι αν κάτι παραμείνει, θα είναι τόσο ακριβή η προσφυγή στα δικαστήρια, που θα καταλήγει δώρο-άδωρο.
Οι σαρωτικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη, οι καταστροφικές συνέπειες όλων αυτών των μέτρων για  τους μισθωτούς (ιδιαίτερα τους νέους), έμμισθους και αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, η κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία, η προετοιμαζόμενη νέα φοροεπιδρομή με την επιβολή των αντικειμενικών κριτηρίων, δεν μπορούν να αφήνουν κανένα αδιάφορο.
Τώρα πρέπει να ξεσηκωθούμε!
Όλοι στον αγώνα! Οργάνωση παντού και με μαζικές διαδικασίες τα βάρβαρα μέτρα να μην περάσουν στην πράξη. Να βρουν εμπόδια στην υλοποίησή τους.

Πίσω Ρουφιάνοι!

πηγή granma

Από το Χάρη εργαζόμενο στη Χαλυβουργία:
Σήμερα η εργοδοσία εδειξε για άλλη μια φορά το άθλιο πρόσωπό της. Εβαλε την GREEN STEEL θυγατρική να σπάσει την απεργία αλλα τελικά θα σπάσει τα μούτρα της. 3 συναδελφοι στράφηκαν εναντίον του σωματείου στελνοντας εξωδικα με την αιτιολογία οτι οι ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ είναι ακυρες διότι δεν γίνεται η ψηφοφορία με κάλπη. Το καταστατικό του σωματείου γράφει οτι οι ψηφοφορίες γινονται είτε με κάλπη ειτε με ανάταση χειρός. Επισης υπάρχει ενταλμα σύλληψης του προέδρου του σωματείου και του γραμματέα και περιμενουμε να ερθει η αστυνομία να κάνει το εργο των αφεντικών τους. Στην συνάντηση του σωματεόυ σήμερα με τον υπουργό έπεσε ενα χαρτί το οποίο λέει οτι ο κος ΜΑΝΕΣΗΣ εχει πάρει άδεια να ξεκινήσει την δημιουργία λιμανιού απέναντι απο το εργοστάσιο. Στα χαρτιά λέει οτι αυτή τη στιγμή δουλευουν 420 άτομα 24 ώρες 365 μερες το χρόνο.Ο υπουργός “εκπληκτος”(χαχαχαχα) δήλωσε άγνοια και οτι θα ενημερωθεί περί του θέματος και θα συναντηθεί με τον ΜΑΝΕΣΗ την πεμπτη.Αυτό το εχουμε ξανακουσει τον τελευταιο μηνα αλλες 2 φορές. Αυριο θα παμε ολοι στην κηφησια με αρκετο κοσμο απο ολη την εργατικη ταξη. Θα στησουμε αντισκηνα εκει.(αν δεν εχουμε παρατραγουδα στην πυλη). ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ! ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ! Ο ΜΑΝΕΣΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΩΣΕΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ.

Εργατικά Νταχάου πίσω από το γερμανικό θαύμα


Από το Alfavita
Το πρωτοείδα στο redflyplanet

Σύγχρονοι σκλάβοι και στη Γερμανία». Το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ είναι αποκαλυπτικό: Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και κάθε μορφής συλλογικής σύμβασης δεν προωθείται μόνο στην Ελλάδα. Τα εργατικά «Νταχάου» πληθαίνουν και στην ίδια τη Γερμανία, προκειμένου να υπερηφανεύεται η Μέρκελ για το γερμανικό «οικονομικό θαύμα». Εκατοντάδες επιχειρήσεις στη Γερμανία προτιμούν πλέον να «νοικιάζουν» εργαζόμενους από διάφορους υπεργολάβους και να τους πληρώνουν φυσικά με πολύ μικρότερες αμοιβές, χωρίς κοινωνική ασφάλιση και άλλα τέτοια περιττά πράγματα.
του Μιχάλη Ψύλου

Το «κόλπο» ακούει στο όνομα «σύμβαση έργου». Νοικιάζουν «σκλάβους» δηλαδή… Η γερμανική ΑΔΕΔΥ –η Verdi– εκτιμά ότι μόνο στον τομέα των λιανικών πωλήσεων, κάπου 120 εταιρείες διαθέτουν 350.000 «σκλάβους», τους οποίους νοικιάζουν σε άλλες επιχειρήσεις και οι οποίοι δεν εμφανίζονται φυσικά στις καταστάσεις μισθοδοσίας. Στο Στράλσουντ, στην πρώην Ανατολική Γερμανία, η 50χρονη Άνια, τα τελευταία έξι χρόνια καθαρίζει πατώματα και πλένει πιάτα με ωρομίσθιο 2 ευρώ. «Αν μπορούσα να βρω κάτι άλλο θα είχα φύγει προ πολλού» λέει. Για άλλες θέσεις εργασίας το ωρομίσθιο είναι ακόμη και κάτω από το 1 ευρώ. «Είχα περιπτώσεις εργαζομένων με … 55 σεντς την ώρα», λέει ο Πίτερ Χούφκεν, επικεφαλής του γραφείου εργασίας του Στράλσουντ.
Η αυτοκινητοβιομηχανία BMW, για παράδειγμα, συνεργάζεται στη Λειψία με 26 υπεργολαβικές εταιρείες, από τις οποίες νοικιάζει εργάτες διαφόρων ειδικοτήτων. Οι μισοί από τους 5.000 εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Λειψίας έχουν νοικιαστεί από υπεργολάβους. Η εταιρία Wisag, που ασχολείται με τους καθαρισμούς κτιρίων, έχει στείλει στην BMW 400 εργαζόμενους, οι οποίοι πληρώνονται με 1.000 ευρώ λιγότερα το μήνα από τους εργαζόμενους της αυτοκινητοβιομηχανίας που κάνουν την ίδια δουλειά.

Στην Audi επίσης, στο τμήμα ανάπτυξης στο Ίνγκολσταντ, οι μισοί μηχανικοί εργάζονται με «σύμβαση έργου», όπως αναφέρει το συνδικάτο μετάλλου IG Metall. Οι μηχανικοί αυτοί παίρνουν 800 ευρώ λιγότερα το μήνα από τους κανονικούς συναδέλφους τους, εργάζονται 40 ώρες αντί των 35

ΑΝΤΕ ΡΕ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!...ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΦΩΤΗ ΜΟΥ


1…..τι τα θες φίλε μου η ουσια είναι πως αυτοί δεν είναι πατριώτες  (όπως εκπληκτικά αναφέρει ο Κώστας Τσάκωνας στο «μάθε παιδί μου γράμματα»  1,05min)

2….και στο βάθος..... ο Φώτης.

ΠΗΓΗ iefimerida.gr
Αποκάλυψη-σοκ: Μας «ετοίμαζαν» για το ΔΝΤ από τον Ιούνιο του 2009
Αποκάλυψη-σοκ: Μας «ετοίμαζαν» για το ΔΝΤ από τον Ιούνιο του 2009
Στο φως έρχονται απόρρητα αρχεία του παγκόσμιου δίκτυου πληροφοριών Stratfor, που χαρακτηρίζεται ως «σκιώδης CIA», σύμφωνα με τα οποία η προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ φαίνεται να ετοιμαζόταν από τον Ιούνιο του 2009.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», η αμερικάνικη ιδιωτική υπηρεσία πληροφοριών Stratfor φέρεται να παρακολουθεί τις κινήσεις της Ελλάδας σε σχέση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δέκα μήνες πριν γίνει η επίσημη αναγγελία από τον Γιώργο Παπανδρέου!
Ειδικότερα, από τα έγγραφα που αποκαλύπτει το Wikileaks, προκύπτει ότι η Stratfor είχε δύο πληροφοριοδότες στην Ελλάδα  (GR001 και GR101). Τον Ιούνιο του 2009, ένας υπάλληλος της μυστικής υπηρεσίας, αρμόδιος και για την περιοχή των Βαλκανίων, απέστειλε στους συναδέλφους του ένα e-mail με τίτλο «Αναλυτικές Οδηγίες για την Ευρώπη - Βαθμίδα 3», μαζί με ένα συνημμένο αρχείο κειμένου, όπου περιέγραφε θέματα στα οποία έπρεπε να δοθεί «ιδιαίτερη βαρύτητα».
Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε: «Πρέπει να γνωρίζουμε επακριβώς τι συμβαίνει και εάν/πότε η Ελλάδα θα κάνει αίτηση για δάνειο από το ΔΝΤ. Είναι πολύ πιθανό να γίνουμε μάρτυρες μιας ολοκληρωτικής οικονομικής κατάρρευσης σε χώρα της ευρωζώνης. Παρακαλώ, δώστε προσοχή σε οποιαδήποτε σημάδια δημοπράτησης ομολόγων. Η Ελλάδα έχει μεγάλο χρέος, το πώς θα κινηθούν μπορεί να εξαρτάται από το τι θα γίνει με το χρέος τους».
Να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο του 2009 που εστάλη το συγκεκριμένο email δεν ήταν ακόμα γνωστό ότι το έλλειμμα ήταν σε ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα, καθώς το ταμειακό έλλειμμα 10% αποκαλύφθηκε μόλις στα τέλη του καλοκαιριού.
Αυτό δείχνει ότι οι πληροφορίες για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ υπήρχαν και διακινούνταν από τις μυστικές υπηρεσίας πολύ πριν την πραγματική αναγγελία που έγινε πολλούς μήνες μετά.
Τα σχετικά ηλεκτρονικά μηνύματα (με αύξοντα αριθμό 5424835, 287636 και 168783) θα βρίσκονται στην πρωτότυπη μορφή τους στη διεύθυνση www.wikileaks.org/gifiles απόψε στις 20.00.


Η ΔΗΜΑΡ βρίζει τους Γερμανούς αριστερούς που δεν ψήφισαν τη δανειακή!
Σε μια απίστευτη ανακοίνωση προχώρησε χτες η Δημοκρατική Αριστερά, με αφορμή την καταψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από το γερμανικό κόμμα «Αριστερά» (Die Linke).
Παρότι η ίδια η Δημοκρατική Αριστερά δεν θεώρησε σκόπιμο να ψηφίσει στην Ελληνική Βουλή τη νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ, εντούτοις τα μέλη του κόμματος θεωρούν απολύτως λογικό να επιτίθενται εναντίον του Αριστερού Κόμματος της Γερμανίας, διότι ούτε εκείνο υπερψήφισε το νέο πακέτο βοήθειας.
Ειδικότερα, στην απίστευτη δήλωσή του, ο υπεύθυνος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής της ΔΗΜ.ΑΡ.  Γεράσιμος Γεωργάτος, σημειώνει:
Τουλάχιστον απογοήτευση προκάλεσε η καταψήφιση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα από το κόμμα "Aριστερά" (Die Linke), κατά τη σημερινή ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή. Αυτές τις κρίσιμες και δύσκολες ώρες η Ελλάδα και οι έλληνες πολίτες χρειάζονται την άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη αντί για τον επαναστατικό δρόμο του συμβιβασμού με το λαϊκισμό. Ευτυχώς, άλλες προοδευτικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις - SPD και Πράσινοι -, δεν ακολούθησαν τον ίδιο ολισθηρό δρόμο στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Η ΦΩΤΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Χτες διάβασα αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα είδηση: «Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, η γαλλική Air Mediterranee απολύει υπαλλήλους της, πιλότους και αεροσυνοδούς, και τους προτείνει επαναπρόσληψη στην θυγατρική της στην Ελλάδα με… ελληνικό μισθό, αν και θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούν τα ίδια δρομολόγια στη Γαλλία!

Δηλαδή ουσιαστικά θα εργάζονται στη Γαλλία, με μισθό ελληνικό και ιδιαίτερα μειωμένο… Οι αποδοχές έτσι ενός πιλότου από 6.000 ευρώ θα μειωθούν σε 3.700 ευρώ, ενώ των αεροσυνοδών των οποίων ο βασικός μισθός είναι γύρω στα 1.300 θα φτάσει τα 900 ευρώ. Δηλαδή μειώσεις 30% περίπου!». Την διάβασα εδώ.

Δεν ήθελα και δε μπορούσα να την πιστέψω, γι’ αυτό ζήτησα από μία καλή φίλη στο Παρίσι να μου πει αν έχει δημοσιευτεί και αλλού εκτός από τη συγκεκριμένη εφημερίδα. Μου είπε ότι φυσικά έχει δημοσιευτεί και στη «Le Figaro» και σε άλλες μεγάλες εφημερίδες της Γαλλίας.
Ιδού λοιπόν! Γίναμε ανταγωνιστική χώρα. Επιτέλους το καθεστώς και ο Λουκάς Παπαδήμος προσωπικά μπορούν να χαίρονται για την επιτυχία τους, ενώ οι «Μνημονιακοί» να νιώθουν δικαιωμένοι.


Αυτό δεν ήταν το ζητούμενο; Να μην ανοίγουν παραρτήματα οι ξένες εταιρείες στη Βουλγαρία, αλλά στην Ελλάδα; Εύγε επιτυχημένοι, οι ευρωπαίοι εργαζόμενοι σας ευχαριστούν.
Για να δούμε, όμως, ποιο είναι το κέρδος της Ελλάδας από αυτή την ιστορία. Μα φυσικά, κανένα. Η ανάπτυξη παραμένει και πάλι αγνοούμενη, θέσεις εργασίας δε δημιουργούνται και η Air Mediterranee θα συνεχίσει να φορολογείται στη Γαλλία καθώς δε μεταφέρει κάποια ουσιαστική δραστηριότητά της εδώ.

Η μόνη κερδισμένη στην όλη ιστορία είναι η Air Mediterranee σήμερα, η Air Berlin αύριο και άλλες ξένες εταιρείες μεθαύριο. Η ανακάλυψη του νέου παραδείσου των «παραρτημάτων» που θα 
 

Λένε ψέματα για τη συμφωνία στο Γιούρογκρουπ Ο ενδοκαπιταλιστικός συμβιβασμός σημαίνει επιτάχυνση της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας για το λαό

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ


Από τις αρχές της βδομάδας και μετά την απόφαση του Γιούρογκρουπ, η κυβέρνηση, η πλουτοκρατία και τα κόμματά της εξαπολύουν μια χωρίς προηγούμενο επίθεση στις λαϊκές συνειδήσεις, προσπαθώντας να πείσουν ότι το κούρεμα του χρέους που συμφωνήθηκε, δημιουργεί προϋποθέσεις για διέξοδο από την κρίση και συνιστά σωτηρία του λαού. Τι ισχυρίζονται;
1. Αποφύγαμε τη χρεοκοπία. Λένε ψέματα. Αυτό που πήρε παράταση, είναι η άτακτη χρεοκοπία της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας και όχι της εργατικής λαϊκής οικογένειας, για την οποία, οι αποφάσεις του Γιούρογκρουπ σημαίνουν βάθεμα της ανεξέλεγκτης πτώχευσης, που θα συνδεθεί με νέα φάση αδυναμίας στην εξυπηρέτηση του εξωτερικού δημόσιου χρέους. Η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ δεν εξαρτάται από τις αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού. Σχετίζεται με το βάθεμα της ανισομετρίας στην Ευρωζώνη, την απειλή εκδήλωσης νέας κρίσης στην ΕΕ, την προοπτική απώλειας μεριδίου στη διεθνή καπιταλιστική αγορά, την όξυνση του ανταγωνισμού με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Τα μέτρα που συνοδεύουν το νέο δάνειο θα οδηγήσουν σε νέες αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέα αύξηση της ανεργίας, παραπέρα μονοπώληση στρατηγικών τομέων της παραγωγής, με ακριβότερες και χαμηλότερης ποιότητας υπηρεσίες προς το λαό, μεγαλύτερη ακόμα καταστροφή αυτοαπασχολούμενων και μικρών 

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΝΑΤ - ΟΤΑ





Οι αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμό­σθηκαν με αιτιολογία την υπερχρέωση της χώρας, μας έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.
Τσάκισαν το πενιχρό συνταξιουχικό μας εισόδημα, με την αφαίρεση του 13ου και 14ου μισθού, με τα χα­ράτσια του ΛΑΦΚΑ και τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις μας, την ανυπόφορη φορολογί­α, τα χαράτσια 'κοινωνικής αλληλεγγύης' και κατοικίας, τις αυξήσεις του ΦΠΑ, το πάγωμα για 5 τουλάχι­στον χρόνια των συντάξι­μων αποδοχών μας, κτλ.
Οι δραματικές αλλαγές στο σύστημα της δημόσιας υγείας που επιβάλλονται σε σχέση με την ενοποίηση των ταμείων που οι κλάδοι υγείας τους εντάσσονται στον Εθνικό Οργανισμό Υ­πηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), έφεραν δραματικές αλλαγές προς το χειρότερο. Οι περικοπές στης παροχές μας είναι αβάσταχτες α­φού τα ασφαλιστικά ταμεία θα καλύπτουν μόνο ένα μέρος, αυτό του "Βασικού πακέτου παροχών".
Ως με βάση το νέο "πα­κέτο παροχών" σε όλες τις ιατρικές, θεραπευτικές πράξεις, φάρμακα, κτλ, επιβάλλεται συγκεκριμένο όριο πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία και η διαφορά που θα προκύπτει θα πληρώνεται από τους ασφαλισμένους.
Ακόμα με την ένταξη τεσσάρων νοσοκομείων του ΙΚΑ στα δημόσια νοσο­κομεία, καθώς η συγχώ­νευση νοσοκομείων, σε συνδυασμό με την δραμα­τική μείωση της κρατικής δαπάνης, οδήγησε στην μείωση των δημοσίων κρεβατιών και υπηρεσιών.
Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα στερηθούν την όποια δωρεάν περίθαλψη είχαν αφού στα δημόσια νοσοκομεία προβλέπονται πληρωμές.
Οι εισφορές των συνταξιούχων για την υγεία, αυξάνονται για όλους τους ασφαλισμένους στο 4% που ισχύει για το ΙΚΑ, αντί να καταργηθούν, αφού μια ζωή πλήρωναν εισφορές.
Η ζωή μας ως απόμαχοι της δουλειάς συνολικά χειροτερεύει, 

Ψηφιακός (βρώμικος) πόλεμος

πηγή e-globbing

Τα πολιτικά δίκτυα
Καθώς κυβερνήσεις και πολιτικοί, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα , αντιλαμβάνονται την δύναμη του διαδυκτίου, τα social media καταλήγουν λιγότερο «μέσα κοινωνικής δικτύωσης» και περισσότερο εργαλεία πολιτικής επιρροής.
Ακολουθεί απόσπασμα από άρθρο του Άρη Χατζηστεφάνου στο περιοδικό Unfollow του Ιανουαρίου.
[…]
Για όλα φταίει το (συνθετικό) γκαζόν
Η προσπάθεια επηρρεασμού του δημόσιου διάλογου μέσα από οργανωμένα δίκτυα προπαγανδιστών είναι τόσο παλιά όσο και οι ανθρώπινες κοινωνίες. Στην σύγχρονη ιστορία είναι γνωστό ότι ο Ρίτσαρντ Νίξον έστελνε σε μεγάλες εφημερίδες πλαστές επιστολές με τις οποίες απλοί πολίτες υποτίθεται πως επικροτούσαν το έργο του προέδρου. Από το 1985 ο αμερικάνος γερουσιαστής Λόιντ Μπέντσεν θα ονομάσει αυτή την τεχνική “astroturfing” –από το όνομα μιας εταιρίας που παράγει συνθετικό γκαζόν. Το “astroturfing” σημαίνει να «φυτεύεις» καρπούς με την ελπίδα να 
δημιουργήσεις ένα ψεύτικο κίνημα βάσης, το “grassroot”, που φυτρώνει στο έδαφος, όπως το χορτάρι, για να προωθήσεις συγκεκριμένα συμφέροντα. Ο αμερικάνος γερουσιαστής είχε υποψιαστεί την ύπαρξη τέτοιων ομάδων όταν άρχισε να λαμβάνει εκατοντάδες γράμματα «πολιτών» οι οποίοι του ζητούσαν να στηρίξει τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες. Την ίδια εποχή η καπνοβιομηχανία Philip Morris δημιουργεί την οργάνωση «Εθνική Συμμαχία Καπνιστών», μέσω της οποίας βομβαρδίζει δημοσιογράφους και πολιτικούς με μυνήματα εναντίον της αντικαπνιστικής πολιτικής για νέους.
 Με την κυριαρχία του ιντερνετ οι κανόνες του παιχνιδιού αλλάζουν και τα τμήματα δημόσιων σχέσεων μεγάλων εταιρειών και κομμάτων αποκτούν νέο πεδίο δόξης. Στις ΗΠΑ, εταιρείες όπως η reputation.com  δίνουν ακόμη και σε απλούς πολίτες την δυνατότητα να «θάψουν» ανεπιθύμητες πληροφορίες που κυκλοφορούν στο ιντερνετ. Στην Ελλάδa η εταιρεία Civitas οποία ανέλαβε να «επικοινωνήσει»* τις θέσεις του ΔΝΤ και της τρόικας μέσω δημοσιογράφων) υπόσχεται να βοηθήσει τους πελάτες της «να επιρρεάσουν την online συζήτηση μέσα από ουσιαστικό περιεχόμενο και στοχευμένο engagement της online κοινότητας τους».


Τα πραγματικά προβλήματα ξεκίνησαν όταν ορισμένες εταιρείες αποφάσισαν να φέρουν και στο ιντερνετ την τεχνική του astroturfing δημιουργόντας ψεύτικες δικτυακές περσόνες που παρεμβαίνουν σε chat rooms και δικτυα «κοινωνικής δυκτίωσης» εταιρίες που συχνά έχουν την έδρα τους σε αναπτυσόμενες χώρες, αναλαμβάνουν να διευκολύνουν αυτήν την πρακτική βάζοντας εκατοντάδες υπάλληλους να παραβιάζουν τα μέτρα ασφάλειας σε sites και blogs. Οι υπάλληλοι τους αναλαμβάνουν λόγου χάρη να πληκτρολογούν χιλιάδες captcha (τις μικρές λέξεις που πρέπει να γράφουμε για την εγγραφή σε μία ιστοσελίδα) με τιμές που κυμμαίνονται από 0,006 μέχρι 0,008 δολάρια ανά κωδικό.
Κινέζικες εταιρείες όπως η Zhubajie και η Sandaha προχωρούν ένα βήμα παραπέρα αναλαμβάνοντας με το αζημίωτο να παρεμβαίνουν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δυκτίωσης και chat rooms για λογαριασμό εταιρειών και κομμάτων. Ο μεγάλος τιμονιέρης της ψηφιακής απάτης είναι το ίδιο το ΚΚΚ, το οποίο εδώ και χρόνια στρατολογει τα λεγόμενα «κόκκινα γιλέκα» ή «50 σεντς», δηλαδή φοιτητές ή νεαρούς δημόσιους υπάλληλους οι οποίοι πληρώνονται με 50 σεντς του κινέζικου γουάν για κάθε φιλοκυβερνητικό μύνημα που θα ποστάρουν στο ίντερνετ.
Η χώρα που μετέτρεψε το astroturfing σε πραγματική τέχνη είναι το Ισραήλ.
Οπως είχε αποκαλύψει το περιοδικό Wired, το ισραηλινό υπουργείο εξωτερικών δημιούργησε το λεγόμενο Internet Warfare Squad, ομάδες χειριστών που γνωρίζουν τουλάχιστον δύο ξένες γλώσσες και αναλαμβάνουν να παρεμβαίνουν σε συζητήσεις και να αφήνουν μυνήματα σε ιστοσελίδες που επιλέγει το Υπουργείο Εξωτερικών. Ο αρχικός προϋπολογισμός κυμαίνοταν στα 150.000 ευρώ, αλλά πιστεύεται πως από τότε έχει αυξηθεί αισθητά. Στην μάχη της Ισραηλινής προπαγάνδας όμως λειτουργουν και ιδιωτικές οργανώσεις όπως η Jewish Internet Defence Force (JIDF) οι οποίες παρουσιάζονται σαν ανεξάρτητες ομάδες μπλόγκερς, αν και δημοσιεύματα της Ισραηλινής εφημερίδας Haaretz  αναφέρουν πως σχετίζονται με μυστικές υπηρεσίες σαν την Μοσάντ. Όπως έγινε μάλιστα γνωστό στις αρχές Ιανουαρίου, τις υπηρεσίες της στην  διαδικτυακή προπαγάνδα προσφέρει πλέον και η «Εθνική Ενωση Ισραηλινών Φοιτητών» (ΝUIS) η οποία δίνει 2.000$ σε χρήστες που θα αναλάβουν να στέλνουν μυνήματα υπέρ του Ισραήλ για 5 ώρες την εβδομάδα.
Στην Ελλάδα ο Ισραηλινός μηχανισμός προπαγάνδας έκανε την πλέον δυναμική του εμφάνιση λίγες μέρες πριν και μετά τη δολοφονική επίθεση στον «Στόλο της Ελευθερίας». Οσοι παρακολούθησαν μέσω του ιντερνετ την επιδρομή το βράδυ της 31/5/2010, θα θυμούνται δεκάδες λογαριασμούς που έστελναν πανομοιότυπα μυνήματα στήριξης του Ισραήλ ή έκαναν το λεγόμενο trolling για να μπλοκάρουν τις συζητήσεις σε ιστοσελίδες που ακολουθούσαν την πορεία των πλοίων. Η χρήστρια του twitter @cyberela,  που βρέθηκε εκείνο το βράδυ στο «ψηφιακό κατάστρωμα» της επίσημης ιστοσελίδας της ελληνικής αποστολής, θυμάται ότι την πριν ξεκινήσει η επιχείρηση των ισραηλινών κομάντος «παρουσιάστηκε στα σάιτ μία έντονη δραστηριότητα από trolls που άρχισαν να βρίζουν τα μέλη της αποστολής, αλλά και Ελλάδα και την Τουρκία».
Ενώ μάλιστα οι διαχειριστές του σάιτ μπλόκαραν συνεχώς τους κακκόβουλους σχολιαστές, αυτοί εμφανίζοταν με διαφορετικό ΙΡ address (την μοναδική «ταυτότητα» που καθορίζει κάθε σύνδεση στο ιντερνετ) γεγονός που σημαίνει πως διέθεταν πολύ μεγάλο αριθμό υπολογιστών και συνδέσεων ή τεχνογνωσία που δεν μπορεί να έχει ο απλός χρήστης.
Καθώς όμως αυτές οι επιχειρήσεις προπαγάνδας απαιτούν μεγάλο αριθμό «κυβερνοπολεμιστών», αρκετές εταιρείες και κυβερνήσεις άρχισαν να αναζητούν τρόπους για την δημιουργία αυτοματοποιημένων προφίλ. Οι πρώτες απόπειρες ήταν μάλλον αποτυχημένες καθώς οι λογαριασμοί που δημιουργούνται δεν εμφανίζουν δραστηριότητα και έτσι γίνονται εύκολα αντιληπτοί. Στο twitter αυτοί οι ψεύτικοι λογαριασμοί είναι γνωστοί σαν «αυγά» και αυτό γιατί οι δημιουργοί τους αφήνουν την προεπιλεγμένη εικόνα του αυγού που παρέχει η υπηρεσία. Συνήθως τα αυγά έχουν από 0 μέχρι 4-5 followers, στέλνουν μόνο ένα tweet γενικού περιεχομένου και δεν απαντούν σε μυνήματα άλλων χρηστών. Στην Ελλάδα το φαινόμενο ήρθε στην επιφάνεια από τον λογαριασμό twitter του skai.gr, ο οποίος ακολουθείται από χιλιάδες αυγά, γεγονός που επιτρέπει στον σταθμό να ισχυρίζεται ότο έχει τουλάχιστον 70.000 followers.
Προκειμένου να αποφύγει τέτοιου είδους εξευτελισμούς η αμερικάνικη κυβέρνηση ανάθεσε στην ιδιωτική εταιρεία HBgary federal να δημιουργήσει λογισμικό που θα παράγει αληθοφανή προφίλ χρηστών, τα οποία στην συνέχεια διαχειρίζονται κυβερνητικοί υπάλληλοι. Μια πολύ πιο εξελιγμένη μορφή της ίδιας τεχνολογίας προωθεί εδώ και χρόνια η κεντρική διοίκηση (Centcom) του αμερικάνικου πενταγώνου.
[...]
Οπως αποκάλυψε ο Guardian, την δημιουργία προφίλ ανέλαβε η αμερικάνικη εταιρεία Ntrepid αντί 2,5 εκ. Δολαρίων.
[...]
 Μόνο δικό μας σχόλιο:
Την επόμενη φορά που θα δούμε πληθώρα ανώνυμων εριστικών μυνημάτων κάτω από ανάρτηση, ή που ακόμη χειρότερα θα ακούσουμε για κάποιο «κίνημα» που το «ξεκίνησαν κάποια παιδιά στο facebook», δεν δικαιολογούμαστε να μην είμαστε υποψιασμένοι....

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΚΚΕ-ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» & ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ


    Το δραστικό κούρεμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων είναι προσχεδιασμένο έγκλημα, όπως ήταν και οι προηγούμενες λεηλασίες τους από τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Σύνταξη – επίδομα πείνας μετά τα 70, ζωή για την εργατική οικογένεια μέσα στην ανασφάλεια, χωρίς σύγχρονα δικαιώματα, χωρίς στοιχειώδεις παροχές στην Υγεία και την Πρόνοια, αυτό είναι το μέλλον που επιφυλάσσουν. Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει κυριολεκτικά να εξεγερθούν κατά της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και της πλουτοκρατίας για να εμποδίσουν και να ανατρέψουν αυτή την πολιτική.
ΑΘΗΝΑ 24/2/2012             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Εργατικό δελτίο ειδήσεων Π.Α.ΜΕ 23/2/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Για την Οικονομική Εξόρμηση Δεκέμβρης 2011 - Γενάρης 2012




Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, με υπερκάλυψη του πλάνου κατά 108,31%.
Το ΚΚΕ χαιρετίζει θερμά κάθε εργάτη και εργάτρια, κάθε αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη, κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια που σε μια περίοδο που δέχονται ολομέτωπη επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματά τους, ενίσχυσαν από το καθημερινό δραματικά πετσοκομμένο υστέρημά τους, την ίδια τη δύναμή τους, το ΚΚΕ. Σε αυτήν την οικονομική εξόρμηση ήταν πολλά τα παραδείγματα άνεργων, απολυμένων, απλήρωτων εργατών που ενίσχυσαν με συγκινητικό τρόπο το ΚΚΕ.
Αυτή η απλόχερη στήριξη των οικονομικών του ΚΚΕ, παρά τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά τους ισχυρούς δεσμούς του Κόμματος με την εργατική τάξη, το αυξημένο κύρος και την επιρροή του στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Το ΚΚΕ διαβεβαιώνει όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, ότι θα συνεχίσει ακόμα πιο αποφασιστικά, αταλάντευτα και μαχητικά να παλεύει με όλες του τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει ενάντια στην πλουτοκρατία, στα κόμματα του μαύρου μετώπου, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΔΝΤ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Θα συνεχίσει ακατάπαυστα να παλεύει σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, στο χωριό, στο σχολείο, ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων για το δίκιο και την προοπτική της εργατικής τάξης, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.
Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ αποτελεί επίσης ηχηρή απάντηση στα μονοπώλια, τα αστικά κόμματα, την ΕΕ και τα επιτελεία τους που απειλούν και εκβιάζουν νομίζοντας ότι θα φοβίσουν το ΚΚΕ με την ψήφιση των νομοθετημάτων τους σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση. Αποδεικνύεται και σε αυτό το επίπεδο ότι το ΚΚΕ, που ενισχύεται οικονομικά από τον κάθε εργάτη και εργάτρια, δεν έχει καμιά σχέση με τα αστικά κόμματα που προβάλλουν ως πρότυπό τους την πλουσιοπάροχη χρηματοδότηση των κομμάτων από τους επιχειρηματίες με αντάλλαγμα νόμους που θα εξυπηρετούν την κερδοφορία τους και την εξαθλίωση του λαού.
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να παλεύει σε όποιες συνθήκες κι αν βρεθεί, στηριγμένο οικονομικά στα μέλη, τους φίλους του, στην εργατική τάξη, το λαό.
Η Γραμματεία της ΚΕ χαιρετίζει ιδιαίτερα τις πρωτοπόρες Κομματικές Οργανώσεις και τους πρωτοπόρους συντρόφους μας, τα στελέχη και τα μέλη της ΚΝΕ, που στην πρώτη γραμμή έδωσαν με επιτυχία τη μάχη αυτή, με αποτέλεσμα για μια ακόμα φορά η ΚΝΕ να υπερκαλύψει το πλάνο της πανελλαδικά, απευθυνόμενη σε χιλιάδες νέους και νέες.
Ειδικά η Γραμματεία της ΚΕ θέλει να κάνει μνεία στην προσφορά των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στις χώρες του εξωτερικού, ιδιαίτερα σε αυτές των χωρών της ΕΕ, για την υπερκάλυψη των αναπροσαρμοσμένων πλάνων τους.
Επίσης, αφού εξέτασε τα αποτελέσματα στο ποσοστό κάλυψης των πλάνων των Κομματικών Οργανώσεων καθώς και σε μια σειρά δείκτες που καθόρισε, ανακοινώνει τις τρεις (3) πρωτοπόρες Κομματικές Οργανώσεις και τα βραβεία άμιλλας που τους απονέμονται:
α) Το πρώτο βραβείο, η σημαία του Κόμματος, απονέμεται στην Κομματική Οργάνωση Αιγαίου, που κάλυψε το 164,58% του αναπροσαρμοσμένου πλάνου της.
β) Το δεύτερο βραβείο, η πλακέτα της ΚΕ και ένας πίνακας από το αρχείο του Κόμματος, απονέμεται στην Κομματική Οργάνωση Κρήτης, που κάλυψε το 115,23% του πλάνου της.
γ)Το τρίτο βραβείο, η πλακέτα της ΚΕ και ένας πίνακας από το αρχείο του Κόμματος, απονέμεται στην Κομματική Οργάνωση Αττικής, που κάλυψε το 111,37% του πλάνου της.
Η Γραμματεία της ΚΕ καλεί όλες τις Οργανώσεις Περιοχών του Κόμματος και της ΚΝΕ, όλες τις ΚΟΒ και τις ΟΒ να συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της οικονομικής ενίσχυσης του ΚΚΕ, καθημερινά μέσα στους χώρους δουλειάς, στις εργατογειτονιές και τα χωριά όλης της χώρας, έτσι ώστε να γίνεται πιο δυνατό, πιο ισχυρό, να αναπτύσσει τη δράση του κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, να ανταποκρίνεται στον ιστορικό του ρόλο.
21/2/2012
Η Γραμματεία της ΚΕ