Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Στημένο το παιχνίδι κυβέρνησης - τρόικας Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ


Σχετικά με τις μεθοδεύσεις κυβέρνησης - τρόικας για τις Συλλογικές Συμβάσεις, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του τονίζει:
«Το παιχνίδι κυβέρνησης - τρόικας είναι στημένο. Την κατάργηση του βασικού μισθού και των Συλλογικών Συμβάσεων, για να υπάρχουν μισθοί εξαθλίωσης, τα προωθούν μεθοδευμένα εδώ και καιρό. Αυτή είναι η επιδίωξη των μεγαλοεπιχειρηματιών, της ΕΕ, όλων των κομμάτων που ορκίζονται στην ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Τις Συλλογικές Συμβάσεις τις έχουν υπονομεύσει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με δεκάδες νόμους, ενώ η εργοδοσία, όπου μπορεί, τις έχει καταπατήσει. Ηδη στους νέους εργαζόμενους δίνουν τον απαράδεκτο μισθό των 590 ευρώ. Δεν υπάρχουν περιθώρια για χάσιμο χρόνου. Καμιά εμπιστοσύνη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Είναι συνένοχες για τα αντεργατικά μέτρα. Αντί να οργανώσουν τον αγώνα των εργαζομένων, αποπροσανατολίζουν και υπονομεύουν τον ταξικό αγώνα.
Συναγερμός, οργάνωση σε όλους τους τόπους δουλειάς ΤΩΡΑ! Απαλλαγή από τους συνδικαλιστές που υπηρετούν την εργοδοσία ή δεν έχουν το θάρρος να συγκρουστούν για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Πανεργατικό μέτωπο μισθωτών στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα για την παρεμπόδιση των βάρβαρων μέτρων, για την ανατροπή της πολιτικής και όλων των κυβερνήσεων που υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Τέρμα οι θυσίες για τους καπιταλιστές, για την κρίση τους. Για να κατακτήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας στην εργασία και στη ζωή οι μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να γίνουν ιδιοκτησία της εργατικής τάξης, όλου του λαού, η χώρα να αποδεσμευτεί από την ΕΕ. Μπορούμε! Λαϊκή συμμαχία για λαϊκή εξουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου