Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Π.Α.ΜΕ-ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Παλλαϊκός ξεσηκωμός!
Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 5 Οκτώβρη στην απεργιακή
συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 9 το πρωί στο Φόρο

Συνάδελφε δημόσιε υπάλληλε
Τέρμα οι θυσίες για τη σωτηρία της ΕΕ και τα κέρδη των δανειστών. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος. Να διαγραφεί όλο!
Δε θα δεχτούμε καμιά εφεδρεία, καμιά απόλυση. Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο συνάδελφο. Όλοι για έναν και ένας για όλους!
Δεν δεχόμαστε καμιά στάση πληρωμών από την εργοδοσία και το κράτος, καμιά περικοπή κοινωνικών δαπανών, καμιά συγχώνευση-κατάργηση, καμιά ιδιωτικοποίηση.
Άρνηση πληρωμών σε όλα τα χαράτσια–συλλογικά και οργανωμένα- γιατί πολύ απλά δεν έχουμε, δε μπορούμε να πληρώσουμε!
Μέχρι εδώ!
Η καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Τσακίζουν μισθούς και συντάξεις, ακόμα και τις αναπηρικές. Κόβουν φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις ακόμα και για χρόνιες παθήσεις. Υποσιτίζουν τα νήπια στους παιδικούς σταθμούς, φορολογούν τους ανέργους, αφήνουν τα παιδιά μας χωρίς βιβλία. Μας έχουν κάνει τη ζωή κόλαση!
Κι όλα αυτά τη στιγμή που δίνουν νέα προκλητικά προνόμια και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, μειώνοντας τη φορολόγησή του από το 45% στο 20%, απαλλάσσοντάς το εξολοκλήρου ακόμα και από το «ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας», χαράτσι που οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει τέσσερις και πέντε φορές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο!
 Συνάδελφε δημόσιε υπάλληλε
Μη συμφιλιώνεσαι, μην αποδέχεσαι αυτή την κατάσταση. Καμιά αυταπάτη! Τα μέτρα είναι αναγκαία για τη σωτηρία και την κερδοφορία της πλουτοκρατίας και όχι για το λαό. Ο λαός ήδη έχει πτωχεύσει. Τίποτα από όλες αυτές τις περικοπές δεν πάει για μισθούς και συντάξεις. Στην πραγματικότητα λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα για να φουσκώνουν τα κέρδη των δανειστών και των επιχειρηματικών ομίλων. Η ίδια η ζωή πλέον αποδεικνύει περίτρανα πως φιλολαϊκή λύση στα πλαίσια της καπιταλιστικής ανάπτυξης δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως και άλλος δρόμος. Ο δρόμος που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων. Έχουμε χρέος να απαντήσουμε στην καπιταλιστική κρίση με όρους αντεπίθεσης. Για να γίνουν ο πλούτος που παράγεται και τα μέσα παραγωγής λαϊκή περιουσία με λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ.
Συνάδελφε δημόσιε υπάλληλε
Μην περιμένεις τίποτα από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Παραμέρισέ τους. Δεν έχουν τη θέληση, ούτε το κύρος να αντισταθούν, να αντιπαλέψουν τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των εργαζόμενων και το μέλλον τους. Υιοθετούν τις θέσεις της κυβέρνησης και του συστήματος για την καπιταλιστική κρίση. Υπογράφουν Συμβάσεις Εργασίας με πλήρη διευθέτηση και με μειωμένες αποδοχές (π.χ. ΟΤΕ μείον 11%) στο όνομα του να μη γίνουν απολύσεις! Διεκδικούν μέτρα «μικρότερης έντασης» για μια καλύτερη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης. Σπέρνουν αυταπάτες για μια «καλύτερη» Ευρωπαϊκής Ένωση, για λύσεις στο πλαίσιο του εξανθρωπισμού των μονοπωλίων. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι επικίνδυνες για τα συμφέροντα των εργαζόμενων.
Σοβαρές είναι και οι ευθύνες των πλειοψηφιών στα σωματεία μας στην Πρέβεζα που συνεχίζουν να στηρίζουν την ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και πηγαίνουν «αγκαλιά» με τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες του Εργατικού Κέντρου. Κρύβουν την αιτία των μέτρων που είναι τα συσσωρευμένα-λιμνάζοντα κέρδη του κεφαλαίου. Μιλούν για αποφάσεις των «ισχυρών» (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ) που διαφεντεύουν τις ζωές μας απαλλάσσοντας έτσι την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα από τις πρωταγωνιστικές τους ευθύνες στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.
Συνάδελφε δημόσιε υπάλληλε
Όλοι στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 5 Οκτώβρη στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ και στη 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 19 Οκτώβρη που αποτελούν δυο κρίσιμες ταξικές αναμετρήσεις. Απεργίες που μπορούν να χτυπήσουν το μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου, να προκαλέσουν ρήγματα στην αντιλαϊκή πολιτική και στην πορεία να την γκρεμίσουν.
ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ - ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου