Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ -ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑ (ΦΟΡΟΣ)


Ομιλία 5-10-2011

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει,
όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.    (Μπρεχτ)



Γι αυτό και  το ΠΑΜΕ βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους του αγώνα.
Ενας για όλους και ολοι για έναν,
απαντάμε στην επίθεση που δεχόμαστε από την πολιτική του κεφαλαίου. πολιτική που εφαρμόζεται πιστά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σήμερα, και έχει την πλήρη στήριξη και ανοχή και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη.
Η Επίθεση σε εργασιακά , ασφαλιστικά, μισθούς συντάξεις, υγεία παιδεία πρόνοια δεν   εχει τελειωμό.
Είναι τέτοια η προκλητικότητα της επίθεσης των κυβερνώντων και η σταθερή τους προσήλωση να σώσουν τα κέρδη του κεφαλαίου και τον καπιταλισμό, που καθημερινά να ανακοινώνουν ένα ακόμα χαράτσι, να προσθέτουν ένα αντεργατικό, αντιλαϊκό νόμο,  .
Την ίδια ώρα μειώνουν την φορολογία των βιομηχάνων και των άλλων κεφαλαιοκρατών, επιδοτούν τους τραπεζίτες με νέες 10αδες δίς ευρώ, απαλλάσσουν τους ξενοδόχους από το χαράτσι για τα ακίνητα.
Η πολιτική τους είναι βαθειά ταξική .Είναι έκφραση του μίσους που νοιώθουν αυτοί και η αστική τάξη απέναντι στους εργάτες ,τα λαϊκά στρώματα.
Αυτή την αλήθεια πασχίζουν να κρύψουν όλοι τους (η Ν.Δ ο ΛΑΟΣ τα κόμματα του ευρομονόδρομου ,τα αστικά μέσα ενημέρωσης) που κατηγορούν την κυβέρνηση για απουσία, για ανικανότητα, για μονομερή, άδικα, και αναποτελεσματικά μέτρα.
Η αλήθεια είναι ότι απέναντι μας έχουμε μια ταξική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση του κεφαλαίου .Και για αυτό αδίστακτη και αποφασισμένη να προστατεύσει την τάξη της, τα συμφέροντα της, δια πυρός και σιδήρου, σε βάρος μας, ενάντια μας.
Όμως δεν είναι αποφασισμένο μόνο το μαύρο αντιλαϊκό μέτωπο .Αποφασισμένοι είμαστε και πρέπει να γίνουμε ακόμα περισσότερο και όλοι εμείς.
Ισχυρίζονται ότι είναι αναγκασμένοι λόγω της κρίσης     να πάρουν αυτά τα μέτρα. Όμως και πριν την κρίση  πέρανε μέτρα απλώς τώρα εχει ενταθεί η επίθεση με πρόσχημα την κρίση.
Μαζί τα συναποφασίσανε και μαζί τα εφαρμόζουνε.


Εμφανής   η προσπάθεια να αθωωθεί η κυβέρνηση και να φορτωθούν τα πάντα στην τρόικα και τους «κακούς» δανειστές.

Με πρόσχημα την τρόικα, η κυβέρνηση εδώ και ενάμιση χρόνο αποφασίζει και εφαρμόζει ολοένα και πιο άγρια αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να θωρακίζεται το κεφάλαιο, για να βγει όσο γίνεται πιο αλώβητο από την οικονομική κρίση που καταστρέφει παραγωγικές δυνάμεις. Αλλά τα μέτρα κυβέρνησης - τρόικας καταστρέφουν την εργατική δύναμη. Ετσι, στο όνομα του να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία, δηλαδή το κεφάλαιο, χρεοκοπούν τους εργαζόμενους.
Προς κατάργηση των Συμβάσεων
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται, κατόπιν πρότασης της τρόικας, να προχωρήσει σε κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μετά από συνεννόηση με τους «κοινωνικούς εταίρους».
Η πολιτική τους είναι βαθειά ταξική .Είναι έκφραση του μίσους που νοιώθουν αυτοί και η αστική τάξη απέναντι στους εργάτες ,τα λαϊκά στρώματα.
Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων είναι απαίτηση των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των τραπεζιτών, όλων των μεγαλοεπιχειρηματιών.   Δε νοιάζονται για τους εργάτες.
Επιβεβαιώνεται ότι η αντεργατική, αντιλαϊκή λαίλαπα δεν έχει τέλος. Κυβέρνηση και τρόικα δεν υπάρχει έγκλημα που δεν είναι αποφασισμένες να κάνουν σε όφελος του κεφαλαίου.

 ΠΑΜΕ υπογραμμίζει: «Οποιος τολμήσει να υιοθετήσει, να συμφωνήσει ή να παζαρέψει την κατάργηση του κατώτερου μεροκάματου της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Η απαίτηση για κατάργηση της ΕΓΣΣΕ είναι 100% η φωνή των βιομηχάνων, είναι απαίτηση του κεφαλαίου. Ας αφήσει η κυβέρνηση τα παραμύθια. Αυτούς υπηρετεί. Σ' αυτούς δίνει "γην και ύδωρ".

Ετσι και προχωρήσουν στην κατάργηση των Συμβάσεων, η Ιστορία θα τους καρφώσει ακόμη πιο βαθιά στον πάσσαλο της ατίμωσης.


Οι 30.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, μέσω της εργασιακής εφεδρείας, είναι η αρχή της μεγάλης σφαγής.
Ερχονται κι άλλες 200.000 απολύσεις μέχρι το 2013.
Από τις μαζικές απολύσεις, τη δραστική συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για την πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων, θα είναι τραγικές συνολικά για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Η κατάσταση στην Υγεία θα γίνει επικίνδυνη, οι μηχανισμοί πρόληψης - πρόνοιας θα εξαφανιστούν, παιδικοί σταθμοί θα κλείσουν, σχολεία θα υπολειτουργούν και κρίσιμοι τομείς για την προστασία της ζωής, του περιβάλλοντος, θα σβήσουν ή θα παραδοθούν σε αετονύχηδες. Tεράστια είναι η ευθύνη της ΝΔ, πρότασή της είναι οι εφεδρείες - απολύσεις



    Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2012 κάνει ολοφάνερο τι εννοεί η κυβέρνηση σωτηρία της χώρας:
.
Τα νέα μέτρα για το 2012
Η καρατόμηση των δαπανών που έχουν να κάνουν με το λαό φτάνουν στα 5,5 δισ. ευρώ (χώρια τα χαράτσια μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ) και σε άλλα τόσα, ακόμη 5,5 δισ. ευρώ, φτάνουν τα πρόσθετα αντιλαϊκά φορολογικά μέτρα.
Συνολικά δηλαδή έχουν ετοιμάσει μέτρα 11 δισ. ευρώ, τα οποία μέχρι και την τελευταία δεκάρα τα προορίζουν για τους τραπεζίτες - μεγαλοδανειστές και τα άλλα σαπρόφυτα. Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση υπολογίζει:
  • Κατάργηση φοροελαφρύνσεων. Πρόκειται για «εξοικονομήσεις» ύψους 5 δισ. ευρώ, από τη συρρίκνωση του αφορολόγητου ορίου και από το πετσόκομμα «φοροελαφρύνσεων» για τις δαπάνες των λαϊκών νοικοκυριών (νοίκια, φροντιστήρια παιδιών, τόκοι στεγαστικών δανείων, υγεία κ.ά.). Στην κατηγορία αυτή υπολογίζουν και επιπλέον έσοδα από την έκτακτη εισφορά, την αύξηση των λεγόμενων αντικειμενικών κριτηρίων κ.ά.
  • Συντάξεις - προνοιακά επιδόματα: Πάνω από 1 δισ. ευρώ φτάνει η πρόσθετη «προσαρμογή» για το 2012. Προβλέπουν τη μείωση επικουρικών συντάξεων (370 εκατ. ευρώ), προνοιακών επιδομάτων (ΟΑΕΔ, ΟΕΕ-ΟΕΚ) κατά 250 εκατ. ευρώ, παραπέρα περικοπές (50 εκατ. ευρώ) στις συντάξεις του ΝΑΤ, μείωση 100 εκατ. ευρώ στις συντάξεις του ΟΓΑ, «επανέλεγχο» των αναπηρικών συντάξεων για ακόμη 80 εκατ. ευρώ κ.ά.
  • Χαράτσια στα ακίνητα. 1,8 δισ. ευρώ είναι τα ποσά που θα αρπάξουν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ πάνω και από 1,7 δισ. ευρώ που έχουν υπολογίσει για το 2011.
  • Ενιαίο μισθολόγιο - εργασιακή εφεδρεία. Υπολογίζουν 1,1 δισ. ευρώ από την παραπέρα συρρίκνωση των μισθών στο δημόσιο τομέα. Για φέτος για το δίμηνο Νοέμβρη με Δεκέμβρη, που θα εφαρμόσουν το μέτρο, υπολογίζουν 150 εκατ. ευρώ. Από την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας για το 2012 υπολογίζουν πρόσθετες εξοικονομήσεις για ποσά 200 εκατ. ευρώ (συνολικά 1,3 δισ. ευρώ).
  • Λουκέτα - συγχωνεύσεις. Στα 560 εκατ. ευρώ φτάνουν οι «εξοικονομήσεις» στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, από τα οποία τα 200 εκατ. ευρώ αφορούν τη μείωση της μισθολογικής δαπάνης μετά και τις μαζικές απολύσεις που ετοιμάζουν.
  • Υγεία - περίθαλψη. Κόβουν 560 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 337 εκατ. ευρώ αφορούν στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Πετρέλαιο θέρμανσης. Ακόμη 250 εκατ. ευρώ περιμένουν να συγκεντρώσουν από την παραπέρα απογείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης.
  • ΟΤΑ. Οι «εξοικονομήσεις» φτάνουν στα 355 εκατ. ευρώ και επιμερίζονται σε νέα «ανταποδοτικά» χαράτσια απέναντι στους δημότες (105 εκατ. ευρώ) και σε 250 εκατ. ευρώ από την «επαναξιολόγηση των δαπανών».
Η πολιτική τους είναι βαθειά ταξική .Είναι έκφραση του μίσους που νοιώθουν αυτοί και η αστική τάξη απέναντι στους εργάτες ,τα λαϊκά στρώματα.

Εξόντωση του λαού, καταδίκη του  με κάθε τρόπο και μέσο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, για να μειωθούν οι ζημιές για τα συσσωρευμένα κεφάλαια των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρηματιών από τη δική τους κρίση. Η κυβέρνηση έχει το θράσος να ρίχνει την ευθύνη και να κατηγορεί τα εργατικά - λαϊκά στρώματα για τα αδιέξοδα που έχει η ίδια και η ΕΕ, για την αδυναμία τους να διαχειριστούν την καπιταλιστική κρίση που βαθαίνει.
    Ο λαός δεν πρέπει να αυτοκτονήσει, σκύβοντας το κεφάλι σε θυσίες δίχως τέλος ή αναζητώντας μάταια καλύτερη διαπραγμάτευση του μνημονίου ή έλεος από τα μονοπώλια και τον καπιταλισμό. Λαϊκή συμμαχία παρεμπόδισης και αντεπίθεσης κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων της πλουτοκρατίας, για να σωθεί ο λαός και όχι ο καπιταλισμός.
Λύση υπάρχει για το λαό μόνο αν κάνει δική του περιουσία τις μεγάλες επιχειρήσεις και με λαϊκή εξουσία αποδεσμευτεί από την ΕΕ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ Η πολιτική τους είναι βαθειά ταξική .Είναι έκφραση του μίσους που νοιώθουν αυτοί και η αστική τάξη απέναντι στους εργάτες ,τα λαϊκά στρώματα.

Είναι δεκάδες οι εργασιακοί χώροι   που οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από δύο μήνες έως και πάνω από πέντε μήνες.
Αλλά και αυτοί οι εργαζόμενοι που πληρώνονται στην ώρα τους, τι δυνατότητες έχουν μετά την τεράστια ληστεία που έχει υποστεί ο μισθός και το μεροκάματο μέσα από τις συνεχείς ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, τις αυξήσεις στις βενζίνες, την παραπέρα εμπορευματοποίηση σε υγεία, παιδεία, φάρμακα, μας έχουν κάνει ο μισθός να εξανεμίζεται στο πρώτο 15νθήμερο του μήνα.

Αλλά γιατί να πληρώσουμε τα φοροχαράτσια τους; Οχι μόνο δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν, ούτε ένα ευρώ, αλλά μας χρωστάνε παρά πολλά.
Πληρώσαμε την καπιταλιστική ανάπτυξη που έφερε την κρίση με τον περιορισμό των δικαιωμάτων μας και την μείωση του βιοτικού μας επιπέδου. Τώρα θέλουν να μας φορτώσουν και τα βάρη της κρίση τους, τσακίζοντας και ξεμπερδεύοντας εντελώς από δικαιώματα και κατακτήσεις που πάρθηκαν με πολύ αγώνα ακόμα και με αίμα.
Στόχος τους αυτά που θα χάσουν από την κρίση να τα αναπληρώσει μετά η πάμφθηνη εργατική δύναμη.Η πολιτική τους είναι βαθειά ταξική .Είναι έκφραση του μίσους που νοιώθουν αυτοί και η αστική τάξη απέναντι στους εργάτες ,τα λαϊκά στρώματα.

Οι μαθητικοί αγώνες φουντώνουν. Με καταλήψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κλεισίματα δρόμων οι μαθητές μας διεκδικούν το αυτονόητο: Το δικαίωμα στη ζωή, στη μόρφωση.
    Η κυβέρνηση μιλάει για οργανωμένες μειοψηφίες, για υποκινητές, για «συγκεκριμένες κινήσεις και συγκεκριμένα σχολεία που κάνουν καταλήψεις». Χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τις χαμένες διδακτικές ώρες (συνέντευξη τύπου Ά. Διαμαντοπούλου 29/9/2011) και στέλνει εγκύκλιο για την «αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών» για να φοβίσει τους μαθητές.

Ποιος όμως στ’ αλήθεια κλείνει τα σχολεία;
Δεν είναι η βάρβαρη πολιτική, που στερεί ακόμα και τα βιβλία; Που αδειάζει τα σχολεία από εκπαιδευτικούς; Που αφήνει τα σχολεία χωρίς χρήματα, χωρίς πετρέλαιο;
Στα Δημοτικά που δεν γίνονται καταλήψεις δεν χάνονται διδακτικές ώρες;;;

Να ποιος δίνει τη γραμμή για να χτυπιούνται οι μαθητές μας:
«Οι Διευθυντές οφείλουν αμέσως να ειδοποιούν τις αρχές γιατί οι καταλήψεις ενέχουν κινδύνους…
Φυσικά, υπάρχουν και εκπαιδευτικοί οι οποίοι λήγουν τις καταλήψεις σε μία μέρα γιατί αναγνωρίζουν τη σημασία του μαθήματος…
υπάρχουν Διευθυντές που δεν επιτρέπουν να γίνουν καταλήψεις στα σχολεία τους μπαίνουν μπροστά και ανοίγουν τα σχολεία» (συνέντευξη τύπου Ά. Διαμαντοπούλου 29/9/2011)!!!

Το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου κάλεσε τους διευθυντές των σχολείων που βρίσκονται υπό κατάληψη (τα 8 από τα 9) την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα για να «δώσουν» τα ονόματα των παιδιών που πρωτοστατούν στις καταλήψεις. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τέλος της ανάκρισης τους κάλεσε να υπογράψουν χαρτί και να συμπληρώσουν «λοιπές παρατηρήσεις».
Στο 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, καθηγητής απειλούσε τους μαθητές να φύγουν από τα κάγκελα, «να μην πιάσουν στα χέρια τους την ανακοίνωση του ΣΑΣΑ, διαφορετικά θα οδηγούνταν στο γραφείο του διευθυντή». Φυσικά ο εν λόγω «εκπαιδευτικός» και οι όμοιοι δεν ενοχλούνται από τα φυλλάδια φροντιστηρίων που μοιράζονται εντός και εκτός σχολείων
Την αντιδημοκρατική συμπεριφορά διευθυντή σχολείου της Λευκάδας (που ταυτόχρονα είναι και περιφερειακός σύμβουλος με το ΠΑΣΟΚ) που κάλεσε Αστυνομία και Πυροσβεστική για να ανοίξουν το σχολείο που βρισκόταν σε κατάληψη από τους μαθητές, καταγγέλλει σε σχετική της ανακοίνωση η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων.


Κάτω τα χέρια από τους μαθητές μας. Καμιά επίθεση σε μαθητή δεν θα μείνει αναπάντητη.

Οι εκπαιδευτικοί που ασκούν κάθε είδους βία στους μαθητές δεν έχουν σχέση με το ρόλο του παιδαγωγού.


Οι διευθυντές που καλούν την αστυνομία, καταδίδουν ή χτυπούν μαθητές δεν έχουν θέση στα συνδικάτα, είναι απέναντι μας.


Απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει πίσω οποιαδήποτε εγκύκλιο που τρομοκρατεί τους μαθητές. Να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

   
Οι μαθητές αντιδρούν στη βαρβαρότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στα σπίτια τους και στο σχολείο τους και καλά κάνουν. Έτσι θέλουμε τα παιδιά μας. Όρθια!!! Μαχητές!!!
    Κανείς εκπαιδευτικός να μην τσιμπήσει στην άποψη που λέει οι «μαθητές είναι χαβαλέδες, η κατάληψη δεν είναι αγώνας, θέλουν να λουφάρουν, κάθε χρόνο τα ίδια κάνουν». Τα παιδιά χτυπιόνται σήμερα από παντού, πολλά υποσιτίζονται, άλλα έχουν τη ΔΕΗ κομμένη, τους γονείς τους άνεργους!!!
Ο αυταρχισμός και η καταστολή θα πέσουν στο κενό!!




«Αυτοί που μας κλέψανε το βιβλίο από το χέρι μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι» (Μπρεχτ).
Εργαζόμενοι –ες νεοι –ες  ανεργοι αυτοαπασχολούμενοι συνταξιούχοι αγρότες
Κανέναν  σήμερα δεν πρέπει να ξεγελά ή να φοβίζει η ψεύτικη και παραπλανητική προπαγάνδα Κυβέρνησης, μαύρου μετώπου που τη στηρίζει, ότι τάχα τα μέτρα είναι μονόδρομος για να μην πτωχεύσει η χώρα και παίρνονται για το καλό μας.

Μονόδρομος είναι για το κεφάλαιο και τα κέρδη του, αυτό θέλουν να σώσουν, σπέρνοντας τη φτώχεια και την εξαθλίωση στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, κάνοντας τη ζωή μας κόλαση.


Αυτή η βαρβαρότητα δεν μπορεί να είναι μονόδρομος για τους λαούς.
Δεν επιτρέπονται πια οι αυταπάτες.
Η αναμονή, η υποταγή στα εκβιαστικά διλλήματα ισοδυναμεί με ολέθριο λάθος. Επιστροφή προς τα πίσω, σε ένα καπιταλισμό που θα ψευτοδίνει λίγο δουλειά, λίγο παιδεία, λίγο υγεία, λίγο σπουδές είναι ουτοπία επικίνδυνη.
Προς τα πίσω θα πάμε, αλλά στον 19ο αιώνα, πριν εμφανιστεί το ταξικό εργατικό κίνημα όταν η νεαρή αστική τάξη δεν λογάριαζε κανένα έγκλημα.
Ο λαός μας δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Δεν έχει βάλει ακόμα την σφραγίδα του στις εξελίξεις. Είναι γελασμένοι όσοι αρνούνται τη δύναμη της ταξικής πάλης και τρέχουν να συμβιβαστούν με το «δήθεν μικρότερο κακό», στο όνομα του εφικτού. Όσοι επιχειρούν με αριστερά λογύδρια να κρύψουν την συμφωνία τους με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, με το σύστημα και τους θεσμούς του.
Η ζωή αντικειμενικά θα πάει μπροστά. Σε μια κοινωνία όπου η δουλειά θα είναι σίγουρη για όλους  
Αυτό το δρόμο χαράζει το ΠΑΜΕ, παλεύοντας καθημερινά να αναχαιτίσει την βάρβαρη πολιτική που εξαπολύει το μαύρο μέτωπο πλουτοκρατίας-κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΝΔ και ΛΑΟΣ.
Όσο πιο γρήγορα βαδίσει μαζικά ο λαός μας αυτό το δρόμο τόσο το καλύτερο.


Δεν πάει άλλο, δεν είμαστε διατεθειμένοι να μετράμε θύματα στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Γι’ αυτό ο δρόμος της ανυπακοής, της απειθαρχίας, στα φοροχαράτσια, και συνολικά σε αυτή την πολιτική οργανωμένα, συλλογικά, μαζικά μέσα από τα σωματεία μας είναι μονόδρομος.
Αποτελεί ένα ποιοτικό, ένα μεγάλο βήμα στην κλιμάκωση της δράση μας η απόφαση μας να μην πληρώσουμε .
Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να τους δηλώσουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην υποκύψουμε στα διλλήματα, στους εκβιασμούς, στις απειλές, να μην πληρώσουμε.
Για αυτό οργανώνουμε και θα οργανώσουμε σε κάθε εργοστάσιο τους εργαζόμενους και συλλογικά θα κόψουμε τα χέρια όποιου τολμήσει να κόψει σε κάποιον το ρεύμα.
Για αυτό πρωτοστατούμε και θα πρωτοστατήσουμε για λαϊκές επιτροπές σε κάθε γειτονιά ώστε αυτό να είναι το όπλο μας ενάντια σε αυτόν που θα έρθει να σφραγίσει το μαγαζί, να κόψει το ρεύμα, να κάνει την κατάσχεση.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενημερώνοντας καθημερινά τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς. Για να αντισταθούμε στις απολύσεις την μείωση των μισθών την απλήρωτη δουλειά. Για την υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων.
Κάνουμε όλοι και όλες δική μας υπόθεση την επιτυχία των κινητοποιήσεων σε κάθε εργοστάσιο υπηρεσία κλάδο που οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα αγωνίζονται.
 .Η εργατική τάξη δεν χωρίζεται σε δημοσίους και ιδιωτικούς .Η εργατική λαϊκή οικογένεια είναι ενιαία.
Δεν θα φαγωθούμε μεταξύ μας. Δεν θα φάει εργάτης που παίρνει 500 ευρώ τον εργάτη που παίρνει 1200 ευρώ.
Δεν θα φάει ο εργάτης που δουλεύει στο δημόσιο τον εργάτη που δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα.
Δεν χειροτερεύει και δεν καταστρέφεται η ζωή μας από τους αγώνες όσων αγωνίζονται. Πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή και αλληλεγγύη για τον κάθε έναν από εμάς που αγωνίζεται
.Κάθε μικρή νίκη του κάθε εργαζόμενου αυτοαπασχολούμενου, έμπορα και βιοτεχνη, μαθητή, αγρότη, είναι νίκη όλων μας. Είναι μια μικρή επιτυχία όλων μας, συμβολή στον μεγάλο πόλεμο που έχουμε και πρέπει να κερδίσουμε
Όλοι εμείς είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο και απέναντι μας έχουμε τον κύριο αντίπαλο μας .Την μεγαλοεργοδοσία ,τις πολυεθνικές ,την λυκοσυμαχια της ευρωπαϊκής ένωσης ,τους πολιτικούς εκπρόσωπους του κεφαλαίου ,τα τσιράκια τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Πρωτοστατούμε στην οργάνωση της Πανεργατικής Απεργίας στις 19 Οκτώβρη, για να πάρει χαρακτήρα καθολικής, μαζικής συμμετοχής και να δώσει τη δυνατότητα παραπέρα κλιμάκωσης, για να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς.

Βαδίζοντας σταθερά και αταλάντευτα στο δρόμο του ενιαίου μετώπου και της κοινής δράσης και συμμαχίας της εργατικής τάξης με τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται το ίδιο. Σε ρήξη και για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.
Για να ανοίξουμε την προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου.



Συνάδελφε  
Τέρμα οι θυσίες για τη σωτηρία της ΕΕ και τα κέρδη των δανειστών. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος. Να διαγραφεί όλο!
Δε θα δεχτούμε καμιά εφεδρεία, καμιά απόλυση. Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο συνάδελφο. Όλοι για έναν και ένας για όλους!
Δεν δεχόμαστε καμιά στάση πληρωμών από την εργοδοσία και το κράτος, καμιά περικοπή κοινωνικών δαπανών, καμιά συγχώνευση-κατάργηση, καμιά ιδιωτικοποίηση.
Άρνηση πληρωμών σε όλα τα χαράτσια –συλλογικά και οργανωμένα- γιατί πολύ απλά δεν έχουμε, δε μπορούμε να πληρώσουμε!
Μέχρι εδώ!
Η καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Τσακίζουν μισθούς και συντάξεις, ακόμα και τις αναπηρικές. Κόβουν φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις ακόμα και για χρόνιες παθήσεις. Υποσιτίζουν τα νήπια στους παιδικούς σταθμούς, φορολογούν τους ανέργους, αφήνουν τα παιδιά μας χωρίς βιβλία. Μας έχουν κάνει τη ζωή κόλαση!
Κι όλα αυτά τη στιγμή που δίνουν νέα προκλητικά προνόμια και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, μειώνοντας τη φορολόγησή του από το 45% στο 20%, απαλλάσσοντάς το εξολοκλήρου ακόμα και από το «ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας», χαράτσι που οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει τέσσερις και πέντε φορές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο!
εργαζόμενε
Μη συμφιλιώνεσαι, μην αποδέχεσαι αυτή την κατάσταση. Καμμιά αυταπάτη! Τα μέτρα είναι αναγκαία για τη σωτηρία και την κερδοφορία της πλουτοκρατίας και όχι για το λαό. Ο λαός ήδη έχει πτωχεύσει. Τίποτα από όλες αυτές τις περικοπές δεν πάει για μισθούς και συντάξεις. Στην πραγματικότητα λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα για να φουσκώνουν τα κέρδη των δανειστών και των επιχειρηματικών ομίλων.

Το ΠΑΜΕ σε καλεί
Με συνελεύσεις των σωματείων, με συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, στα γραφεία, στις υπηρεσίες, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στις γειτονιές, να ενταχθούμε στον οργανωμένο αγώνα.
Να υπερασπίσουμε το εισόδημά μας, τους μισθούς και τις συντάξεις από τη λεηλασία της πλουτοκρατίας.
Έχουμε τη δύναμη. Μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Σκέψου! Το «κόστος του αγώνα» και των απεργιών αποδεικνύεται τελικά ότι είναι πολύ λιγότερο από το κόστος των κυβερνητικών μέτρων!!!
Μην περιμένεις τίποτα από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Παραμέρισέ τους! Δεν έχουν ούτε τη θέληση, ούτε το κύρος να αντισταθούν, να αντιπαλέψουν τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και το μέλλον τους.
Υιοθετούν τις θέσεις της κυβέρνησης και του συστήματος για τη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης.
Υπογράφουν Συμβάσεις Εργασίας με μειωμένες αποδοχές (πχ.ΟΤΕ -11%) στο όνομα του να μη γίνουν απολύσεις! Σπέρνουν αυταπάτες για μια «καλύτερη» Ευρωπαϊκή Ένωση, για «λύσεις» στο πλαίσιο του εξανθρωπισμού των μονοπωλίων.
Πάρε διαζύγιο από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ που, με γκεμπελίστικη προπαγάνδα, ισχυρίζονται ότι για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι και σπέρνουν την έχθρα ανάμεσα στους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Προκλητικότατη η χθεσινη  δήλωση του Βενιζέλου :
«η κοινη γνώμη είναι με συντριπτική πλειοψηφία κατά των δημοσίων υπαλλήλων»

Συμπορεύσου με το ΠΑΜΕ!
Έχεις ανάγκη από ένα στήριγμα, από ένα κίνημα-αντίπαλο δέος που θα οργανώνει την πάλη στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στις συνοικίες, που θα σε υπερασπίζεται πραγματικά.
Ένα κίνημα που
Θα βάζει εμπόδια, θα καθυστερεί τα κυβερνητικά μέτρα,
θα οργανώνει την πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, των ανέργων,
θα μπαίνει μπροστά στην πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.  
Ταυτόχρονα θα δίνει προοπτική στην πάλη της καθημερινότητας για μια φιλολαϊκή ανάπτυξη με κεντρικό σχεδιασμό, με κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, μια ανάπτυξη που θα έχει ως κύριο και αποκλειστικό σκοπό τις ανάγκες του λαού και όχι των μονοπωλίων.
Πίστεψε στη δύναμή σου, βγες στους δρόμους, άλλαξε τα πράγματα!
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου