Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Φέρνουν ευρωπαϊκές δυνάμεις καταστολής

από redflyplanet

Διαβάζουμε την εξής είδηση απ' το Newsbeast

"Αναστάτωση προκάλεσε η πληροφορία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο σχετικά με την άφιξη στη χώρα μας της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων (Eurogendfor), με σκοπό την καταστολή των διαδηλώσεων στην Ελλάδα.
Την είδηση διέψευσε κατηγορηματικά με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία τονίζοντας πως τα όσα κυκλοφορούν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Ποια είναι όμως η Eurogendfor;
Η Eurogendfor είναι ένοπλο σώμα με ΤΟΜΑ (Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης) στον εξοπλισμό της, η οποία δημιουργήθηκε για εκτέλεση αποστολών σε αποστολές όπως το Κοσσυφοπέδιο, το Αφγανιστάν κλπ, όπου οι κλασικές ένοπλες δυνάμεις αδυνατούν να φέρουν εις πέρας αποστολές καταστολής πλήθους.
Πρόκειται με λίγα λόγια για ειδική μονάδα Στρατοχωροφυλακής. Η Ευρωπαϊκή Δύναμη Καταστολής Εξεγέρσεων έχει δημιουργηθεί για την πάταξη εξεγέρσεων και αναταραχών στην Ευρώπη και είναι μία πρωτοβουλία από έξι κράτη- Γαλλία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Πορτογαλία, Ισπανία και Ρουμανία. Έχει έδρα την Ιταλία και επεμβαίνει κατόπιν εντολής του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ ή της Ε.Ε.
Όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, τις οποίες μετέδωσε και το defencenet.gr, οι πρώτες μονάδες έφτασαν πριν από λίγες μέρες στην Ηγουμενίτσα, όπου μεταφέρθηκαν από την βάση τους στην Βόρειο Ιταλία.
Αρχικά, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ., έφτασε ο εξοπλισμός της μονάδας, ακολούθησαν οι άνδρες και εν συνεχεία τα βαρέα οχήματα."
~~~~~~~~~~~~~~~~
Είναι προφανές ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι κι ο πιο αξιόπιστος πληροφοριοδότης όσον αφορά τα συμφέροντα του λαού. Σιγά μην έλεγε "ναι παιδιά, φέραμε τα κομάντα απ' την Ευρώπη για να σας σπάσουν την κεφάλα αν τολμήσετε και κάνετε καμμιά αταξία". 
Η διαρροή της πληροφορίας μάλλον κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, μη σας πω ότι είναι και σκόπιμη ούτως ώστε να δημιουργήσει κλίμα φόβου. 
Άρα τρία συμπεράσματα: πρώτον, ότι βλέπουν τα πράματα να σοβαρεύουν απ' την άποψη του ξεσηκωμού του λαϊκού κινήματος, δεύτερον, δεν εμπιστεύονται και πολύ τις δικές τους δυνάμεις καταστολής (οι οποίοι είναι μισοεκπαιδευμένοι και κακοπληρωμένοι, φοβούνται λέτε μην τα βροντήξουν;) και τρίτον, ότι η πρόσδεση της Ελλάδας στο άρμα της ΕΕ είναι βασικότατος παράγοντας ανάσχεσης του λαϊκού κινήματος. 
Εμείς φυσικά δεν φοβόμαστε γιατί δεν μας έμεινε τίποτα άλλο να χάσουμε. Όσο υπάρχουν οι αιτίες της φτώχειας και της εκμετάλλευσης, και δέκα στρατιές Ρομποκόπ να στείλετε, πάλι στο τέλος θα το φάτε το κεφάλι σας. 
Κι αφήστε τους νεοφασίστες να λεν: "δεν είναι αυτά απεργίες [για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων] είναι αμφισβήτηση της δημοκρατίας" (Βενιζέλος) Ου να χαθείτε ρε μακιαβέληδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου