Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ολα για τα μονοπώλια


Γρηγοριάδης Κώστας
ΠΩ - ΠΩ, ΠΑΛΙ δικαιώθηκε ο πρωθυπουργός μας, Γιώργος Παπανδρέου, και οι Ευρωπαίοι έμειναν έκθετοι από τις εξελίξεις. Τα έλεγε αυτός για τα «ευρωομόλογα» και την ανάγκη «συνολικής λύσης» στα θέματα του χρέους, αλλά δεν τον ακούγανε.Τώρα, όλοι «στα λόγια» του έρχονται και είναι απολύτως βέβαιο ότι θα αναγνωρίσουν το διορατικό του πνεύμα, την οξύνοια και οξυδέρκειά του και, φυσικά, τις γνώσεις και το όραμά του για την Ευρώπη.
Αυτά τα παραμύθια μας πουλάει αυτές τις μέρες το ΠΑΣΟΚ και κυρίως το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Αυτό δεν μας εντυπωσιάζει. Αυτό που είναι εντυπωσιακό, είναι πως ...περιμένουν κάποιος να τα πιστέψει.
Γιατί οι Ευρωπαίοι, ούτε έχουν σαστίσει μπροστά στις οικονομικές εξελίξεις, ούτε έχουν μικρή γνώση των λειτουργιών των αγορών, ούτε τους λείπει το όραμα.
Αντιθέτως, είναι ιδιαιτέρως έξυπνοι και προνοητικοί, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα αυτών για τους οποίους δουλεύουν: Τις πολυεθνικές, τις τράπεζες, τους «διεθνείς επενδυτές». Γι' αυτούς έχουν ...όραμα και για τα κέρδη τους.
Μόνο που αυτήν την περίοδο τα συμφέροντά τους ...μπερδεύονται ελαφρώς, καθώς οι «χασούρες» της κρίσης βρίσκονται πάνω από το κεφάλι τους. Συμφωνούν μεν ότι το «λογαριασμό» πρέπει να τον πληρώσουν βασικά οι λαοί. Διαφωνούν, όμως, στο δικό τους ποσοστό χασούρας.
Μέσα λοιπόν στον όλο χαμό, ο «οραματιστής» και «έξυπνος» πρωθυπουργός μας υλοποιεί ακριβώς αυτήν την πολιτική και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς επείγεται να δώσει ...εχέγγυα πίστης στους σκοπούς της ΕΕ.
Γι' αυτό ξεπουλάνε ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει, γι' αυτό φορολογούν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, γι' αυτό περιορίζουν τα εργασιακά δικαιώματα. Γι' αυτό, εν ολίγοις, μας έχουν οδηγήσει σε πτώχευση.

Γρηγοριάδης Κώστας
Και, από την άλλη, μας απειλούν ότι θα πάθουμε αυτό που ...έχουμε ήδη πάθει. Αλλά, όπως λέει και ο Ε. Βενιζέλος, «η Ελλάδα είναι ένα εργαστήριο». Μαντέψτε ποιοι είναι τα ...πειραματόζωα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου